ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deutsche Bank: Οι εξαγωγές οδηγούν την ανάπτυξη των ασιατικών χωρών

11:22 - 13 Απρ 2017 | Aγορές

Οι προοπτικές για την Ασία είναι ισχυρές, ισχυρίζεται η Deutsche Bank σε ανάλυσή της. Οι εξαγωγές των ασιατικών χωρών έχουν σημειώσει ισχυρή ανάκαμψη στο πρώτο τρίμηνο του 2017 και είναι αυτές που οδηγούν την ανάπτυξη. Οι θετικές προοπτικές έχουν οδηγήσει σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη στις χώρες της Ασίας.

Παρατηρώντας κάποιος τις ασιατικές οικονομίες, βλέπει διαφορετικά οικονομικά φαινόμενα. Ισχυρή ανάπτυξη σε Κίνα και Χονγκ Κονγ, χαμηλός πληθωρισμός στην Ινδονησία, βελτίωση του πολιτικού περιβάλλοντος στην Ινδία, ισχυρή οικονομία στην Ταϊλάνδη.

Ωστόσο, από το σκηνικό δεν απουσιάζουν και τα ανησυχητικά σύννεφα για το μέλλον. Η πιθανή αλλαγή στάσης των ΗΠΑ σχετικά με τις εμπορικές συμφωνίες στην περιοχή αλλά και η ένταση με τη Βόρεια Κορέα, θα μπορούσαν να επισκιάσουν τη μελλοντική ανάπτυξη. Ο Trump γνωρίζει ότι οι εμπορικές συμφωνίες με τις ασιατικές χώρες, έχουν σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στο εμπορικό έλλειμμα και ήδη επιδιώκει την αναθεώρησή τους.

Ο “εμπορικός πόλεμος” αποτελεί κίνδυνο για την περιοχή

Με το αμερικανικό ΑΕΠ στο 2,6% και με το ΑΕΠ της Ευρωζώνης στο ασθενικό 1,3%, οι ασιατικές χώρες προσφέρουν ελκυστικότερες τοποθετήσεις αλλά έχουν και μεγαλύτερο κίνδυνο. Για παράδειγμα η Κίνα αναπτύσσεται με 6,5% αλλά θα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, για να αποτρέψει το σκάσιμο της φούσκας κατοικίας που θα συμπαρασύρει και τον τραπεζικό κλάδο. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, έχουν καθυστερήσει σημαντικά, αυξάνοντας τον κίνδυνο.

Το Hong Kong εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να σημειώνει σημαντική ανάπτυξη και μια πιθανή αναθεώρηση των εμπορικών συμφωνιών από την Αμερική θα είναι θετική, καθώς το Hong Kong είναι περισσότερο οικονομικά απελευθερωμένο από την Κίνα.

Στην Ινδία, η άνοδος του νομίσματος και των μετοχών, ήρθαν σαν αποτέλεσμα του εκλογικού αποτελέσματος και της βελτίωσης του πολιτικού ρίσκου. Οι Φιλιππίνες αναμένεται να σημειώσουν ανάπτυξη 6,2% και 6,5% για το 2017 και το 2018, αντίστοιχα, με κινητήρια δύναμη τις εξαγωγές.

13 04 17 db

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.