ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγγλία: Θετική εξέλιξη οι εκλογές για τη μακροπρόθεσμη προοπτική

13:45 - 19 Απρ 2017 | Aγορές

Η ανακοίνωση των ξαφνικών εκλογών στην Αγγλία, ξάφνιασε τους επενδυτές και οδήγησε τη στερλίνα σε ισχυρή άνοδο καθώς υπάρχει η πίστη ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν σε πολιτική σταθερότητα την ώρα που η Αγγλία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων 50 ετών.

Οι επενδυτές στήριξαν απόλυτα την απόφαση της May, η οποία δήλωσε ότι στόχος των εκλογών είναι να ισχυροποιήσει τη στήριξή της στη Βουλή και να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων για το Brexit, έχοντας την πλήρη πολιτική στήριξη.

Αν και το χρηματιστήριο κατέγραψε απώλειες λόγω της βραχυπρόθεσμης αβεβαιότητας, οικονομικοί παράγοντες του City, υποστήριζαν ότι η απόφαση αυτή είναι σωστή καθώς θα μειώσει την αβεβαιότητα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της PIMCO, Mike Amey, η απόφαση για εκλογές εμπεριέχει κινδύνους, αλλά με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν προβάδισμα 20 μονάδων το Συντηρητικό Κόμμα αναμένεται να ισχυροποιήσει κι άλλο την αποδοχή του.

Η ενίσχυση των ποσοστών της May θα την οδηγήσει σε μια σκληρή στάση για το Brexit, χωρίς να έχει να διαπραγματευτεί με άλλες πτέρυγες εντός του κόμματος.

Η Deutsche Bank, η οποία ήταν από τις ισχυρότερες bear τράπεζες για το GBPUSD, αναθεώρηση λέγοντας ότι η εξέλιξη αυτή είναι μακροπρόθεσμα θετική γιατί θα αποτρέψει το θέμα του Brexit από το να “σέρνεται” για πολλούς μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.