ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

GBP: Τι εκτιμούν Barclays και Credit Agricole για το ράλι της Στερλίνας; Κύριο

11:41 - 20 Απρ 2017 | Aγορές
GBP: Τι εκτιμούν Barclays και Credit Agricole για το ράλι της Στερλίνας;

Το τμήμα FX strategy της Barclays εκτιμά ότι το GBP θα συνεχίσει να δέχεται στήριξη λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, αλλά βραχυπρόθεσμα, οι γεωπολιτικές ισορροπίες και το παγκόσμιο επενδυτικό συναίσθημα, θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Η Barclays εκτιμά ότι μέχρι και τις εκλογές, είναι απίθανο να υπάρξει αλλαγή της νομισματικής πολιτικής από τη ΒΟΕ. Σύμφωνα με τα μοντέλα της Barclays, το GBP παραμένει υποτιμημένο κατά 11% σε σχέση με τη μακροπρόθεσμη fair value της ισοτιμίας. Οι μεγαλύτερες εστίες αβεβαιότητας γύρω από το νόμισμα, αναμένεται ότι θα εκλείψουν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Credit Agricole: Πόσο μπορεί να διαρκέσει το ράλι στο GBP;

Η CA εκτιμά ότι παρά το γεγονός ότι οι πρόωρες εκλογές αναμένεται να ενισχύσουν τη May κατά τη διαπραγματευτική της τακτική, η ΕΕ αναμένεται ότι θα υιοθετήσει μια πολύ σκληρή στάση σχετικά με το Brexit, προκειμένου να αποτρέψει κι άλλες χώρες να προχωρήσουν σε έξοδο.

Επιπρόσθετα, η CA εκτιμά ότι τα βρετανικά macro θα χειροτερέψουν απομακρύνοντας τη ΒΟΕ από τις σκέψεις για μια αύξηση των επιτοκίων. Επομένως τι σημαίνουν όλα αυτά για το GBP;

Η CA πιστεύει ότι το ράλι της ισοτιμίας δεν έχει πολλά περιθώρια ακόμα. Βραχυπρόθεσμα η άνοδος ευνοείται από το short squeeze και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μια ευκαιρία για νέες πωλήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:08 - 20 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.