ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα κίνηση «450+» μουσικών για τα πνευματικά δικαιώματα

13:55 - 24 Απρ 2017 | Ειδήσεις
Νέα κίνηση «450+» μουσικών για τα πνευματικά δικαιώματα
Περισσότεροι από 450 Έλληνες δημιουργοί ενώνουν τις δυνάμεις τους, στο φόντο του σκανδάλου της ΑΕΠΙ, με στόχο να βρουν ένα τρόπο διαχείρισης και διάσωσης των πνευματικών τους δικαιωμάτων.

Η εκδήλωση των 450+ πραγματοποιείται στο PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ και το παρών δίνει η αφρόκρεμα του ελληνικού τραγουδιού.

 

Σταύρος Ξαρχάκος, Γιώργος Νταλάρας, Νίκος Ζούδιαρης, Δήμητρα Γαλάνη, Χάρις Αλεξίου, Φοίβος Δεληβοριάς είναι μόνο λίγοι από τους δημιουργούς που συμμετέχουν στο νέο εγχείρημα.

 

Ενόψει και του νέου νομοσχεδίου για τα Πνευματικά Δικαιώματα, που πρόκειται να έρθει στη Βουλή οι καλλιτέχνες οργανώνονται και αναμένεται να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου φορέα διαχείρισης των δικαιωμάτων. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η νέα αυτή κίνηση θα λέγεται ΑΣΜΑ.

 

"Οφείλουμε λοιπόν να έχουμε ένα μεγάλο, ανεξάρτητο φορέα που να εκπροσωπεί όλα τα είδη, όλες τις γενιές και όλα τα μεγέθη ρεπερτορίων", αναφέρουν άλλωστε στη σχετική ανακοίνωση οι καλλιτέχνες, που συσπειρώνονται εκ νέου μετά τη διάσπαση της ΜΕΤΡΟΝ.

 

Όσο για τα βασικά αιτήματά τους αναφέρουν πως είναι:

 

1.Ένα νομοσχέδιο που θα υπηρετεί ξεκάθαρα τα συμφέροντά μας 

2. Να συμμετέχουμε δίκαια στον έλεγχο και στον κανονισμό διανομής της ΑΕΠΙ, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας διαφανείς και δίκαιες διανομές καθώς και να έχουμε τον έλεγχο των δικαιωμάτων μας στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο του 21ου αιώνα.

3. Να διεκδικηθούν οι αναγνωρισμένες ως σήμερα και μελλοντικές οφειλές των ιδιοκτητών της ΑΕΠΙ προς εμάς.

 

Το παρών στην εκδήλωση στο PASSPORT δίνει εκ μέρους του πολιτικού κόσμου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της ΑΕΠΙ.

 

Γιώργος Αλεξάκης - Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 14:12 - 24 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.