ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛ.ΑΣ: Η εγκληματικότητα μετατοπίστηκε σε «εύκολους στόχους» το 2016

09:32 - 25 Απρ 2017 | Ειδήσεις
ΕΛ.ΑΣ: Η εγκληματικότητα μετατοπίστηκε σε «εύκολους στόχους» το 2016
Ενδιαφέροντα συμπεράσματα σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της εγκληματικότητας στην ελληνική επικράτεια για το έτος 2016, προκύπτουν από τα στατιστικά στοιχεία και τον απολογισμό της συνολικής δραστηριότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, που έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Τα στατιστικά στοιχεία αφορούν σε δείκτες εγκληματικότητας, καθώς και αδικημάτων κατά της οικονομίας, ηλεκτρονικού εγκλήματος, διακίνησης παράτυπων μεταναστών, συγκεντρώσεων, αθλητικών εκδηλώσεων και απολογισμού της αστυνομικής ανταπόκρισης.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ παρατηρείται μικρή αύξηση στην μικροεγκληματικότητα και κυρίως στις κλοπές και διαρρήξεις, εκείνο που διαπιστώνεται είναι μία «μετατόπιση» της εγκληματικότητας στους λεγόμενους «εύκολους στόχους» ή στόχους «χαμηλού ρίσκου», καθώς οι ληστείες και κλοπές - διαρρήξεις σε στόχους «υψηλού ρίσκου» έχουν μειωθεί αισθητά.

 

Το 2016 καταγράφεται μείωση σε κατηγορίες αδικημάτων, που σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επηρεάζουν άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Ειδικότερα, μειώθηκαν οι ανθρωποκτονίες σε ποσοστό 5,8%, οι ληστείες εντός οικιών σε ποσοστό 12,5%, οι ληστείες εντός καταστημάτων σε ποσοστό 12,3% και οι κλοπές-διαρρήξεις οικιών σε ποσοστό 2,5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.