ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι έκανε ο Trump στις πρώτες 100 μέρες;

15:41 - 25 Απρ 2017 | Aγορές
Τι έκανε ο Trump στις πρώτες 100 μέρες;

Ο Trump “χτυπήθηκε” από τα Media όσο κανένας άλλος Αμερικανός Πρόεδρος, αλλά και ο ίδιος στοχοποίησε τα Media ως γραμμή άμυνας. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι ο Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, υποσχέθηκε πολλά. Στις 29 Απριλίου, συμπληρώνονται 100 μέρες διακυβέρνησης από τον Trump και τα πράγματα δεν είναι ρόδινα για τον ιδιόρρυθμο Αμερικανό Πρόεδρο.

Ο Trump είδε την πολιτική του ισχύ να πέφτει σε τοίχο μετά από τη διπλή απόρριψη των προτάσεών του για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα, σε πολίτες συγκεκριμένων μουσουλμανικών χωρών. Απέτυχε να αντικαταστήσει το Obamacare. Απέτυχε να προχωρήσει σε γρήγορες μεταρρυθμίσεις. Ακόμα δεν έχει παρουσιάσει το πολυδιαφημισμένο tax plan. Δεν έχει βάλει ούτε ένα τούβλο για το χτίσιμο του τείχους με το Μεξικό. Άλλαξε γεωπολιτικό στρατόπεδο και από τη γραμμή Άμυνας προς τη Συρία, προχώρησε σε επίθεση έναντι του Άσσαντ.

Ακόμα, άλλαξε ρητορική σχετικά με το USD με αποτέλεσμα να δηλώσει επισήμως ότι το ισχυρό δολάριο δεν είναι επιθυμία της Αμερικής και έκτοτε το αμερικανικό νόμισμα δέχθηκε πιέσεις. Η άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στα υψηλότερα επίπεδα πολλών ετών, προήλθε από την αύξηση της ελπίδας για αναγέννηση της αμερικανικής οικονομίας και για νέες επενδύσεις.

Ωστόσο, από τη στιγμή που το φορολογικό πλάνο και άλλες μεταρρυθμίσεις, αλλά και το πλάνο Δημοσίων Επενδύσεων δεν έχουν παρουσιαστεί, οι επενδυτές αισθάνονται νευρικότητα και αυτό οδηγεί σε απώλειες για τις μετοχές. Αν ο Trump συνεχίσει να μην είναι αποφασιστικός, αυτό θα προκαλέσει έλλειμμα εμπιστοσύνης στις αγορές.

Ο Trump έχει αποδειχθεί ότι κατέχει άψογα το παιχνίδι της προσμονής και της στοχευμένης αποκάλυψης, το οποίο είναι και αυτό που συντηρεί τις μετοχές στα ιστορικά τους υψηλά. Στην αρχή της εβδομάδας, υπήρξαν νέα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Trump αύριο θα ανακοινώσει φορολογική μεταρρύθμιση η οποία θα προκαλέσει πολύ μεγάλο θετικό σοκ.

Ο Trump έχει δείξει την επιθυμία του για μείωση της φορολογίας στο 15%, αν και δεν θα εκπλήξει αν κινηθεί στο 20%. Αναμένεται να δώσει φοροαπαλλαγές στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να διαμορφώσει ένα ελκυστικό φορολογικό περιβάλλον για τον επαναπατρισμό των αμερικανικών κεφαλαίων.

Ο μέσος όρος που ένας Αμερικανός Πρόεδρος χρειάζεται για να αναλάβει πρωτοβουλίες, αντιστοιχεί σε έξι μήνες. Η πιο χαρακτηριστική μεταρρύθμιση αφορά σε μείωση της φορολογίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:12 - 25 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.