ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Forex: Οι εκτιμήσεις των τραπεζών για EURUSD και USDCAD

11:43 - 26 Απρ 2017 | Aγορές

Αναλυτές της ING εκτιμούν ότι οι επενδυτές είναι αρκετά πιθανό να αλλάξουν στάση στο EURUSD και να μετατραπούν σε αγοραστές μετά από κάθε διορθωτική κίνηση (buy the dip), ακόμα και αν οι εκτιμήσεις για τη νομισματική πολιτική της Fed αλλά και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, περιορίζει την ανοδική κίνηση της ισοτιμίας.

Αυτό κάνει την ING να εκτιμά ότι η περιοχή 1,0740-1,0780 δείχνει δελεαστική για νέες αγορές με στόχο τα 1,1200-1,1300 τον Ιούνιο. Η ING, δείχνει μια ακόμα μεγαλύτερη προτίμηση στο EURJPY. Ο στόχος για την ισοτιμία είναι στα 124,00.

TD Bank

“Ακριβή” η ισοτιμία στα τρέχοντα επίπεδα σύμφωνα με την ομάδα των αναλυτών της TD και σε περίπτωση που υπάρξει και νέα άνοδος, τότε θα βρίσκεται σε εξαιρετικά ακραία επίπεδα, σύμφωνα πάντα με τα μοντέλα αποτίμησης της TD.

Ως εκ τούτου, η TD συστήνει στους πελάτες της να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ανοδικές αντιδράσεις για να πουλήσουν την ισοτιμία, με τον αρχικό στόχο να είναι η επιστροφή στα 1,3250.

Από την άλλη, η TD επιμένει σε θέσεις long στο EUR/CAD εξαιτίας της αύξησης του ρίσκου στον Καναδά αλλά και της πιθανής αλλαγής στη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, η οποία θα μπορούσε να ξαφνιάσει τους επενδυτές, υιοθετώντας μια περισσότερο hawkish στάση, νωρίτερα από τις εκτιμήσεις.

Ο στόχος για το EUR/CAD είναι στο 1,5000.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.