ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Εν αναμονή της παρουσίασης του tax plan

12:53 - 26 Απρ 2017 | Aγορές

Σήμερα αναμένεται η παρουσίαση του tax plan. Μια πολιτική επιλογή η οποία αποτέλεσε τη σημαντικότερη ίσως, προεκλογική υπόσχεση του Trump. Τι θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος όμως, σύμφωνα με τα όσα υποψιάζονται οι οικονομολόγοι;

  • Ο φόρος 15% για τις επιχειρήσεις δεν θα ισχύει μόνο για επιχειρήσεις αλλά και για επιχειρήσεις οι οποίες πληρώνουν φόρους με την κατηγορία του “προσωπικού εισοδήματος”. Αυτό φυσικά είναι θετικό και για τον ίδιο τον Trump.

  • Αναμένεται ότι θα υπάρξουν αρκετά μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για τα φυσικά πρόσωπα.

Αυτά για τα οποία οι αναλυτές σημειώνουν ερωτηματικό, είναι το φορολογικό καθεστώς για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων και για το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Είναι απόλυτα εμφανές ότι οι επενδυτές περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία αυτές τις ανακοινώσεις καθώς θα είναι σημαντικής σπουδαιότητας για το μέλλον των δεικτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι γενικότερα οι επενδυτές αυξάνουν κατά πολύ την εμπιστοσύνη τους προς τη Wall Street και οποιαδήποτε αναντιστοιχία με τις πολιτικές εξαγγελίες, θα δημιουργεί μικρές περιόδους πανικού.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις δεν θα βελτιώσουν άμεσα στην πορεία της οικονομίας καθώς θα δημιουργήσουν μεγαλύτερες “τρύπες” στον προϋπολογισμό. Επομένως, ο Trump, λογικά, θα επιχειρήσει να μειώσει τον αντίκτυπο στα δημοσιονομικά με κάποια άλλη πολιτική κίνηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.