ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτομαγιά με πορείες στην Αθήνα-Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΕ

10:16 - 01 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Πρωτομαγιά με πορείες στην Αθήνα-Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΕ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ ανήμερα της εργατικής πρωτομαγιάς.

Όπως επισημαίνουν τα συνδικάτα η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μνημονιακά μέτρα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν και νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 17 Μαΐου.

 

Στο Σύνταγμα στις 10:30 το πρωί έχει προγραμματίσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ ενώ στο Μουσείο θα συναντηθεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων. 

 

Οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν στην απεργία δήλωσαν ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση αιφνιδιάσει και φέρει νωρίτερα τα μέτρα για ψήφιση, η ημερομηνία της απεργίας θα επανακαθοριστεί. 

 

Στόχος της ΓΣΕΕ είναι να υπάρξει μια καλά συντονισμένη δράση και αντίδραση κατά των νέων μνημονιακών μέτρων, μια συμμαχία για την κοινωνία και την εργασία, όλων εκείνων που πλήττονται από τις βάρβαρες κυβερνητικές πολιτικές. 

 

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

 

Μετ΄ εμποδίων θα μετακινηθεί το επιβατικό κοινό σήμερα, Πρωτομαγιά, εξαιτίας των στάσεων εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. 

 

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα είναι τα τρόλεϊ σήμερα ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν από 9 το πρωί έως 9 το βράδυ, και ο ηλεκτρικός από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

 

Κανονικά θα λειτουργήσουν μετρό και τραμ.

 

Ακινητοποιημένα είναι και τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ τα δρομολόγια του μετρό δεν πραγματοποιούνται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα.

 

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.