ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον αέρα ο τελικός κυπέλλου στο ποδόσφαιρο- Ολονύχτιο παρασκήνιο!

09:35 - 05 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Στον αέρα ο τελικός κυπέλλου στο ποδόσφαιρο- Ολονύχτιο παρασκήνιο!
Πολιτεία και ΕΠΟ έδωσαν μέχρι σήμερα τα ξημερώματα μια ακόμα παράσταση φτηνού θεάματος αφήνοντας στον αέρα τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος λίγες ώρες προτού οι δύο διεκδικήτριες ομάδες παραταχθούν στη σέντρα του Πανθεσσαλικού γηπέδου στο Βόλο.

Το θέμα ανέκυψε όταν ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού και οι συνεργάτες του ανακάλυψαν θορυβημένοι εκ των υστέρων ότι υπάρχει πρόβλημα με τα μη αριθμημένα εισιτήρια που βγήκαν στην κυκλοφορία γεγονός που οδήγησε τον Γιώργο Αλεξιάδη να αποφασίσει αρχικά την αναβολή του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ με γνώμονα την ασφάλεια των φιλάθλων που θα βρεθούν στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού.

 

Οι συνεργάτες του υφυπουργού διαβεβαίωναν από τις 10 χθες βράδυ ότι επέκειτο από στιγμή σε στιγμή η έκδοση της επίσημης απόφασης. Ωστόσο, οι ώρες περνούσαν βασανιστικά, οι πιέσεις από την πλευρά των Σωματείων για την κανονική διεξαγωγή του αγώνα ενισχύονταν- δεδομένου ότι η μια ομάδα βρίσκεται ήδη στον Βόλο και η άλλη είναι καθ΄ οδόν- και το αλαλούμ είχε ήδη στήσει εύθυμο χορό χωρίς να υπάρχει καμία βεβαιότητα…

 

Ενδεικτικό της…σοβαρότητας των διαβουλεύσεων είναι ότι κάποια στιγμή έπεσε στο τραπέζι η φαεινή ιδέα να τοποθετηθούν στα εισιτήρια αριθμημένα αυτοκόλλητα που είναι φυσικά εύκολο να αφαιρεθούν, ενώ στον κύκλο των πιέσεων φέρεται να μπήκε και το Μαξίμου υποδεικνύοντας στον κ. Αλεξιάδη να βρει έστω στο παρά πέντε πρακτική λύση που δεν θα οδηγούσε σε αναβολή της , κατά τα άλλα, «ποδοσφαιρικής γιορτής»…

 

Τελικά τα ξημερώματα εκδόθηκαν δύο ανακοινώσεις. Στην πρώτη το υπουργείο καλεί την διοργανώτρια αρχή (ΕΠΟ) να επιλύσει το πρόβλημα αναγνωρίζοντας με ψήγματα αυτοκριτικής ότι το πράγμα εξαρχής «δεν ξεκίνησε καλά»…

 

Και στην δεύτερη η ΕΠΟ, που είναι πρόδηλο ότι κατοικεί σε ιδιωτικό σύμπαν, επικρίνει την Αστυνομία για την στάση της και καθησυχάζει ότι όλα θα είναι εγκαίρως έτοιμα κάνοντας λόγο για τελικό που «θα γράψει ιστορία».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κυβέρνησης:

 

«Με βάση την τήρηση των κανόνων της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών (ΕΛΑΣ, ΕΠΟ, ομάδες) ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί το πρόβλημα των μη αριθμημένων εισιτηρίων, που υπάρχει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και εμποδίζει την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλου Ποδοσφαίρου.

 

Αναμένουμε την τελική πρόταση από τη διοργανώτρια Αρχή η οποία θα εξασφαλίζει τόσο την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, όσο και την ασφάλεια των θεατών αλλά και την ελάχιστη, κατά το δυνατόν, ταλαιπωρία τους. Το πρωί θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Έχουμε τονίσει ξανά ότι ο Τελικός του Σαββάτου αποτελεί ένα πολλαπλό τεστ. Ένα τεστ για όλους μας. Δεν ξεκίνησε καλά. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο είναι η προσήλωση της Πολιτείας στην ουσιαστική εφαρμογή του Νόμου».

 

…Και η ανακοίνωση της ΕΠΟ

 

«Αναφορικά με το θέμα αρίθμησης των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ζήτημα που ΔΕΝ απαίτησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στον Βόλο, προκειμένου να δώσουν άδεια διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2017, την οποία και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του γηπέδου έδωσε χθες (Πέμπτη 4/5/2017 και ώρα 19:30), ήδη έχουν προετοιμαστεί συνεργεία υπό τον συντονισμό της ΕΠΟ και την συνδρομή των εμπλεκομένων μερών και όλα τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα μέσα στη σημερινή ημέρα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

 

Γιώργος Χατζηδημητρίου 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:55 - 05 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.