ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εργασία από απόσταση σωτήρια για την αποδοτικότητά μας

16:26 - 06 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Η εργασία από απόσταση σωτήρια για την αποδοτικότητά μας
Όσο πιο μακριά βρίσκεται ο εργαζόμενος από το χώρο εργασίας του όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, τόσο βελτιώνεται η απόδοσή του. Αυτό προκύπτει από την τελευταία έρευνα της Regus, του παρόχου ευέλικτου χώρου εργασίας, σύμφωνα με την οποία πάνω από τους μισούς Έλληνες εργαζόμενους (52%) υποφέρουν από συμπτώματα κλειστοφοβίας και βρίσκουν ανακούφιση, αλλάζοντας το περιβάλλον εργασίας τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 100 εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα ενώ από τις απαντήσεις διαπιστώθηκε πως εκτός από τη βελτίωση της παραγωγικότητας, η εργασία από απόσταση βοηθά καλύτερα τη συγκέντρωση των εργαζομένων (54%). Ένα διάλειμμα από το συνηθισμένο εργασιακό περιβάλλον ανανεώνει τη συγκέντρωση και επιτρέπει στους εργαζόμενους εν κινήσει να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους χωρίς να τους αποσπούν την προσοχή οι συνάδελφοι και τα τηλέφωνα που χτυπούν.

 

Η ευέλικτη εργασία βελτιώνει το πρόγραμμα των μετακινήσεων (59%), μιας και οι εργαζόμενοι από απόσταση σπαταλούν λιγότερο χρόνο για μετακίνηση από και προς το γραφείο τους. Με τον τρόπο αυτό κερδίζουν χρόνο, τον οποίο διαθέτουν για να χαλαρώσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

 

Σύμφωνα με τα συμπέρασμα της έρευνας, το 60% των εργαζομένων δηλώνει ότι η εργασία από απόσταση τους βοηθά να βρίσκονται πιο κοντά σε πελάτες ή δυνητικούς πελάτες για σημαντικές συναντήσεις. Τρεις στους δέκα μάνατζερ και διευθυντές στην Ελλάδα αναφέρουν ότι σχεδιάζουν μέσα στον επόμενο χρόνο να επιτρέψουν στις ομάδες τους να εργάζονται από απόσταση μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα. Ενώ το 10% θα επέτρεψε στους εργαζόμενους να εργάζονται από απόσταση όλη την εβδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:34 - 06 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.