ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερική: Η πορεία της οικονομίας και οι αποφάσεις της Fed

13:22 - 10 Μαϊ 2017 | Aγορές

Στις 3 Μαΐου, η Fed συνεδρίασε προκειμένου να εξετάσει τις συνθήκες της αμερικανικής οικονομίας και να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της νομισματικής της πολιτικής. Στη συνεδρίαση εκείνη, δεν υπήρξε κάποια αλλαγή στα επιτόκια. Ο βασικότερος λόγος που η Fed τήρησε στάση αναμονής, ήταν η επιβράδυνση της ανάπτυξης όπως έδειξαν και τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία.

Το παρακάτω γράφημα, είναι μια σύνθεση του Bloomberg το οποίο συγκρίνει τις ανακοινώσεις soft και hard data, δηλαδή την πορεία βασικών μακροοικονομικών δεικτών και άλλων με μικρότερη σπουδαιότητα. Όπως είναι εμφανές, υπάρχει σημαντική απόκλιση μεταξύ αυτών των δυο δεδομένων.

10 05 17 softhard

Αν και η απόκλιση αυτή δεν είναι κάτι καινούριο, η ερμηνεία την οποία αποδίδουν οι αναλυτές είναι ότι πλέον η αγορά έχει αρχίσει να βλέπει με προσοχή την επιδείνωση σε κάποια μακροοικονομικά στοιχεία.

Παρακάτω, είναι ένας πίνακας ο οποίος συγκρίνει τις αλλαγές που έχουν υπάρξει μεταξύ των δυο τελευταίων συνεδριάσεων της Fed. οι διαφορές σε κάποια στοιχεία, είναι εμφανείς.

10 05 17 scorecard

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.