ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EURUSD: Δραματικές αλλαγές στο μακροοικονομικό υπόβαθρο - Ποιος ο στόχος;

11:06 - 10 Μαϊ 2017 | Aγορές

Η ομάδα ανάλυσης για το Forex της ING, συμφωνεί ότι το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών θα στρέψει το επενδυτικό ενδιαφέρον στις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ, από την οποία πλέον οι αγορές αρχίζουν να περιμένουν τις πρώτες δηλώσεις ενός πιθανού tapering.

Μια τέτοια εξέλιξη, σύμφωνα με την ING, θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα θετική για το EURUSD και θα οδηγούσε σε μια πρώτη έντονα ανοδική κίνηση προς τα επίπεδα του 1,1500, το Σεπτέμβριο.

Όπως και στην περίπτωση με το tapering της Fed το 2013, η ING εκτιμά ότι τα μακροπρόθεσμα ομόλογα θα ξεκινήσουν να κινούνται ανοδικά προσδοκώντας την άρση των χαλαρών μέτρων νομισματικής πολιτικής. Κάτι τέτοιο θα είναι θετικό για το ευρώ. Η ανοδική κίνηση θα μπορούσε να ξεκινήσει μήνες πριν, όπως φαίνεται ότι συμβαίνει και όπως έγινε και στην περίπτωση της Fed, σχολιάζει η ING.

Ως εκ τούτου, η ING εκτιμά ότι το EUR/USD θα σταθεροποιηθεί κοντά στα 1,1500 στο τρίτο τρίμηνο του 2017 και στη συνέχεια νέοι κίνδυνοι θα ήταν πολύ πιθανό να προκύψουν και να οδηγήσουν και πάλι χαμηλότερα.

Στα μέσα του 2018, η ισοτιμία θα κινείται στα 1,2000 εκτιμά η ING.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.