ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερική: Συνεχίζει να αποτελεί μια δελεαστική επιλογή για τοποθετήσεις

12:16 - 11 Μαϊ 2017 | Aγορές

Η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας βρίσκεται στον όγδοο χρόνο και έχει πετύχει τη μείωση της ανεργίας σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ. Επιπρόσθετα, ο πληθωρισμός κινείται ανοδικά, αλλά ακόμα η παραγωγική δυναμικότητα παραμένει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Με τον Trump να έχει τον απόλυτο έλεγχο και στο Κογκρέσο και στη Γερουσία, αναμένεται ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Ήδη, ο Trump έχει καταφέρει να περάσει εναλλακτική στο Obamacare, έχει ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στη φορολογία, αν και όχι συγκεκριμένες και πλέον περιμένουμε και τις ανακοινώσεις του σχετικά με τα έργα υποδομών.

Το υψηλό επίπεδο απασχόλησης είναι πιθανό να οδηγήσει σε αύξηση της κατανάλωσης και των εισαγωγών και αυτό θα δημιουργήσει ανοδικές πιέσεις για τον πληθωρισμό. Επίσης, περιορισμοί στην αγορά εργασίας και στη μετανάστευση, θα οδηγήσουν επίσης σε αύξηση του πληθωρισμού. Ωστόσο, η άνοδος του USD θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα της Αμερικής και αυτό θα θέσει άλλα εμπόδια.

Η Fed ήδη βρίσκεται σε πορεία σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής, αλλά αν και στην αρχή του 2017 υπήρχαν ισχυρές εκτιμήσεις για τρεις αυξήσεις επιτοκίων φέτος, η τελευταία επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας και κάποια αδύναμα macro, έχουν οδηγήσει σε ένα repricing τις αγορές.

Οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν κινηθεί ανοδικά, αλλά η καμπύλη των επιτοκίων δεν είναι αρκετά ανοδική και αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές θα χρειαστούν υψηλότερο πραγματικό επιτόκιο για να διακρατήσουν τα αμερικανικά ομόλογα. Άρα, θα απαιτήσουν μεγαλύτερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός κινείται ανοδικά.

Το USD έχει βρεθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα σε σχέση με το μέσο όρο (σε όρους TWI) και τα κέρδη του μοιάζουν να έχουν διανύσει το δρόμο τους για τον τρέχοντα κύκλο. Η αύξηση της ζήτησης είναι θετικός παράγοντας για τα εταιρικά κέρδη τα οποία αναμένεται να στηρίξουν τις μετοχές.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.