ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γενική απεργία για τα νέα μέτρα-Πώς θα κινηθούν τα μέσα

08:00 - 17 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Γενική απεργία για τα νέα μέτρα-Πώς θα κινηθούν τα μέσα
Σε απεργιακό κλοιό την Τετάρτη η χώρα, καθώς τα συνδικάτα εναντιώνονται στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που φέρνει νέα μέτρα. Πανελλαδική Απεργία έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για το σύνολο του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Μετ` εμποδίων η μετακίνηση των πολιτών, λόγω στάσεων εργασίας, σε τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

 

Tα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

 

Τέλος, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

 

Να σημειωθεί, τέλος, πως οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και την Πέμπτη 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

 

Οι εργαζόμενοι σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν χαρακτηριστικά «πρόκειται για συμφωνία με καινούργια φοροεπιδρομή που έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον μείωση των αποχών μας, νέα περικοπή συντάξεων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, πλήρη διάλυση κοινωνικού κράτους. Από τη συμφωνία δεν εξαιρείται ο νευραλγικός χώρος των αστικών συγκοινωνιών.

 

Τα μέτρα που προωθούνται στο χώρο μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που εφαρμόζονται απαρέγκλιτα εδώ και 6 χρόνια, και στοχεύουν σε ένα κράτος- επόπτη των αρμοδιοτήτων, που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνει προσωπικό, κυρίως με ελαστικές σχέσεις εργασίας» τονίζουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.


Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Έτσι, την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν αεροπορικώς καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία.

 

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων

Στην ακύρωση οκτώ πτήσεων και την τροποποίηση ακόμη 99 δρομολογίων θα προχωρήσει την Τετάρτη, η Aegean, λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και των Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι πτήσεις που ακυρώνονται είναι: 

 

  • OA114 Αθήνα - Θεσσαλονίκη
  • OA115 Θεσσαλονίκη - Αθήνα
  • OA356 Αθήνα - Σαντορίνη
  • OA357 Σαντορίνη - Αθήνα
  • OA48 Αθήνα - Σκύρος
  • OA49 Σκύρος - Αθήνα
  • OA92 Κάλυμνος - Λέρος
  • OA92 Λέρος - Αστυπάλαια

 

Δείτε ΕΔΩ τις αλλαγές δρομολογίων στην Aegean

Δείτε ΕΔΩ τις αλλαγές δρομολογίων στην Olympic Air

 

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Μέχρι την Παρασκευή θα μείνουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια καθώς τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης οπότε θα έληγε και η 48ωρη απεργία που ξεκίνησε την Τρίτη.

Τα μέλη της ΠΝΟ τονίζουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα επειδή δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους.

 

Ποιες άλλες ειδικότητες απεργούν

 

Από τα καθήκοντά τους απέχουν και οι δικηγόροι, τόσο την Τετάρτη 17 Μαΐου όσο και την Πέμπτη, 18 του μηνός, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες νέες εξοντωτικές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

 

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.

 

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία καθώς η  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξαν πανελλαδική απεργία για την ίδια ημέρα. Στην απεργία έχουν δηλώνει ότι θα λάβουν μέρος  οδοντίατροι και φαρμακοποιοί.

 

Στην απεργία της 17ης Μαΐου θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι,που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια».

 

Με προβλήματα θα λειτουργήσουν και οι δημόσιες υπηρεσίες λόγω της απεργίας την ΑΔΕΔΥ.

 

Στις κινητοποιήσεις της 17ης Μαίου θα συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ, αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και διαμαρτυρόμενη για τα προβλήματα που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης και το φορολογικό.

 

Στην απεργία θα συμμετάσχει και η ΟΤΟΕ, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της: «Η κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα ετοιμάζεται να ψηφίσει και να εφαρμόσει ένα 4ο μνημόνιο, απειλώντας με ισοπέδωση ότι έχει απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:10 - 17 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.