ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

GBP: Συνδεδεμένη με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit η ισοτιμία

09:52 - 23 Μαϊ 2017 | Aγορές

Οι αναλυτές της NAB εκτιμούν ότι το GBP θα κορυφώσει στα 1,3100 αυτό το τρίμηνο και για τους επόμενους 18 μήνες θα ακολουθήσει μια σταθερά πτωτική πορεία η οποία θα αντανακλά πλήρως την πορεία και τους κινδύνους της διαπραγμάτευσης για το Brexit.

Σύμφωνα με τη NAB, το Brexit είναι ένα σενάριο για το οποίο και η ίδια η ΒΟΕ έχει παραδεχθεί ότι δεν έχει σχεδιάσει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο και ότι οι όποιες ενέργειες θα αποφασιστούν ανάλογα με την περίσταση. Αυτό ενέχει αρκετούς κινδύνους για τους επενδυτές και για τη στερλίνα.

Σχετικά με τους μισθούς, η NAB εκτιμά ότι έρχεται κορύφωση καθώς η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε επίπεδα πλήρους απασχόλησης, ενώ εκτιμά ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να επιβεβαιώνουν ότι κάτι διαφορετικό θα μπορούσε να συμβεί.

Εν κατακλείδι, η NAB εκτιμά ότι η αντιστροφή του GBP δε βρίσκεται μακριά από τα τρέχοντα επίπεδα. Ωστόσο παρά τη γενικότερα απαισιόδοξη στάση της για το GBP, οι προβλέψεις της για τα επόμενα τρίμηνα δεν είναι και τόσο αρνητικές.

Η NAB εκτιμά ότι το GBPUSD θα κλείσει το δεύτερο τρίμηνο στα 1,3100, το τρίτο τρίμηνο στα 1,2900 και το τέταρτο τρίμηνο στα 1,2700.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.