ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Danske: Τι να περιμένουμε από το EURUSD στις επόμενες συνεδριάσεις;

09:05 - 25 Μαϊ 2017 | Aγορές

Σύμφωνα με τη Danske, η πρόσφατη αλλαγή του επενδυτικού συναισθήματος για το EURUSD, οφείλεται στις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία, στην άνοδο των ευρωπαϊκών μετοχών και στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

Από τα μέσα του 2016, οι κερδοσκόποι είχαν αρχίσει να αλλάζουν το σκεπτικό τους σχετικά με το EUR, μειώνοντας σταδιακά τις θέσεις πώλησης, ενώ από την περασμένη εβδομάδα οι κερδοσκόποι έγιναν καθαροί αγοραστές για πρώτη φορά από το 2014. Αυτό σημαίνει ότι από την οπτική των τοποθετήσεων, το EURUSD πλέον δεν έχει κάποια προδιάθεση!

Ένας συνδυασμός αλλαγής επενδυτικού συναισθήματος, μακροοικονομικών στοιχείων και flows, έχουν οδηγήσει σε αυτή την άνοδο, αλλά στις επόμενες συνεδριάσεις, οι κεντρικές τράπεζες αναμένεται να επιχειρήσουν μια ανακοπή αυτής της ανόδου.

Σύμφωνα με τη Danske, η ΕΚΤ είναι νωρίς για να ανακαλέσει το πρόγραμμα στήριξης, ενώ αντιθέτως η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια. Ο συνδυασμός αυτών των δυο, αναμένεται να διαμορφώσει μια πλάγια τάση εύρους 1,0800-1,1400 για τους επόμενους τρεις μήνες.

Η Danske, αναζητά πλέον, ευκαιρίες για πωλήσεις στην ισοτιμία με το σκεπτικό της αρνητικής έκπληξης από την ΕΚΤ.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.