ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόπειρα κατά Παπαδήμου: Μετά τον Φιλιππάκη εισαγγελικό κυνηγητό στο διαδίκτυο

11:02 - 28 Μαϊ 2017 | Ειδήσεις
Απόπειρα κατά Παπαδήμου: Μετά τον Φιλιππάκη εισαγγελικό κυνηγητό στο διαδίκτυο
Ευρείες πολιτικές και ποινικές διαστάσεις παίρνει το ζήτημα της δολοφονικής απόπειρας κατά του Λουκά Παπαδήμου.

Τα επιδοκιμαστικά σχόλια που ακολούθησαν στο διαδίκτυο τα οποία επικροτούσαν τους τρομοκράτες, υποδεικνύοντας μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις και νέους προσεχείς στόχους προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση αλλά και την κινητοποίηση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 

Αφορμή και μάλιστα κραυγαλέα, εξαιτίας της θέσης και του είδους της εργασίας του, στάθηκε σχετική ανάρτηση στο Facebook του Ειδικού Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη στην οποία περιείχε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και απειλητικές αναφορές κατά του διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα... 

 

Η αρχική πληροφορία περί σύλληψής του διαψεύστηκε πάντως τόσο από τον δικηγόρο του, ο οποίος δήλωσε πως ο πελάτης του εμμένει στις θέσεις του, όσο και από την ΕΛ.ΑΣ

 

Στην εμπρηστική αναφορά του ο Γ. Φιλιππάκης δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για την βομβιστική επίθεση και πρόσθετε στο τέλος: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

 

Όπως έγινε γνωστό, αργά χθες το βράδυ ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, απέστειλε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα και στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ στο Facebook, όπως και άλλες απειλές που δημοσιεύτηκαν στα social media εναντίον του με αποτέλεσμα να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση.

 

Από την πλευρά της η Ηλεκτρονική Δίωξη συλλέγει αναρτήσεις για να διαπιστωθεί αν το περιεχόμενό τους προτρέπει σε πράξεις βίας και εφάπτεται στην περιοχή του Ποινικού Κώδικα.

 

Ολόκληρη η επίμαχη ανάρτηση

 

«Από τις 6 χτές το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του έσπαγα το κεφάλι μου από που ερχόταν και που πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας . Την απάντηση την έδωσε ποιός νομίζετε? Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιό τρόπο? Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν . Και βέβαια ο Στουρνάρας του είπε την είδηση . Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση άγνωστο πού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τί συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν.

 

Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού . Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη . Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

 

Φωνές για καθαίρεση Φιλιππάκη

 

Την ίδια ώρα, την άμεση καθαίρεση του Γιώργου Φιλιππάκη από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα ζητούν από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δημοσιογράφοι της Κίνησης «Ανοιχτά ΜΜΕ, νέα αρχή».

 

Σε Επιστολή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναφέρουν:

 

«Στη διαδικτυακή εποχή μας οι αναρτήσεις στα soscial media, ιδιαίτερα ανθρώπων που κατέχουν δημόσιες θέσεις, όπως είναι και οι συνδικαλιστικές θέσεις και αξιώματα, επέχουν θέση αρθρογραφίας.

 

Τούτου δοθέντος η προχθεσινή ανάρτηση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και Ειδικού Γραμματέα Γ. Φιλιππάκη στο Facebook, με την οποία επέχαιρε για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου και, παράλληλα, καλούσε σε βίαιες και εγκληματικές ενέργειες και εναντίον άλλων δημόσιων προσώπων, προξένησε κατάπληξη και οργή.

 

Καλούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει δημόσια τον Γ. Φιλιππάκη και, παρότι είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να τον καθαιρέσει πάραυτα από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα.

 

Η εξέταση της περαιτέρω θέσης του στην Ένωση, ας αφεθεί στην επόμενη διοίκηση«.

 

Για την Προσωρινή Επιτροπή

 

Σίσσυ Αλωνιστιώτου, Νίκος Αμανίτης, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Μαρία Γεωργίου Ηλίας Κανέλλης, Μαρία Κοζάκου, Νόνη Καραγιάννη, Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, Ξένια Κουναλάκη Μιχάλης Κυριακίδης, Πάσχος Μανδραβέλης, Αντώνης Πανούτσος, Πάνος Παπαδόπουλος, Τέτα Παπαδοπούλου, Σήφης Πολυμίλης, Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Τάκης Σπηλιόπουλος, Κώστας Τσαούσης, Κική Τσιλιγγερίδου, Δημήτρης Χατζηδημητρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:29 - 28 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.