ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Elliott Management: Βρισκόμαστε σε επικίνδυνη φάση

10:27 - 29 Μαϊ 2017 | Aγορές

Με $32,6 δισ. κεφάλαια υπό διαχείριση, το Elliott Management είναι ένα hedge fund το οποίο πραγματικά χρησιμοποιεί τον όρο hedge στις επενδυτικές του στρατηγικές. Ο επικεφαλής του Elliott, αναγνωρίζει σημαντικές ομοιότητες της τρέχουσας περιόδου με την αντίστοιχη του 2008, ετοιμάζεται για μια επανάληψη της ιστορίας και “χτίζει” άμυνες.

Η ικανότητα του fund να πραγαμτοποιεί κινήσεις αντιστάθμισης, αποτελεί σημαντικό μέρος της επιτυχίας του και η απόδειξη είναι η αύξηση των κεφαλαίων κατά $5 δισ. σε μόλις μια ημέρα, πρόσφατα. Το Elliott προσπαθεί να βρει αγορές οι οποίες κινούνται στο χείλος του γκρεμού και στη συνέχεια φροντίζει να κερδίσει καθώς αυτές πέφτουν σε αυτόν…

Ο Singer, επικεφαλής του fund, δεν έχει προετοιμαστεί μόνο για μια σημαντική πτώση στις αγορές αλλά και για τον επόμενο ανοδικό κύκλο που θα ακολουθήσει. Ο ίδιος ο Singer επιβεβαιώνει ότι η ικανότητα του Elliott να “χετζάρει” κρύβει το μυστικό της επιτυχίας, καθώς το hedging δημουργεί  σημαντικό κόστος στην κερδοφορία.

Σύμφωνα με τον Singer, ζούμε σε μια ασυνήθιστη εποχή και όχι προς το καλύτερο. Οι νομισματικές πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί παγκοσμίως, έχουν δημιουργήσει μια νέα φούσκα, αμέσως μετά το σπάσιμο της προηγούμενης.

Τα προβλήματα κρύφτηκαν αντί να επιλυθούν και ο πιστωτικός κίνδυνος και οι χρεοκοπίες δεν θα αργήσουν να έρθουν και πάλι στο προσκήνιο.

Το σημερινό περιβάλλον, είναι αυτό που απαιτεί έξυπνες κινήσεις για να μη βρεθούν οι επενδυτές προ εκπλήξεως. Αν κάποιοι έχουν συνηθίσει την ανοδική κίνηση και περιμένουν τις πρώτες ενδείξεις για να προφυλαχθούν, αυτοί είναι που θα υποφέρουν, σημειώνει ο Singer.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.