ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε επιχειρήσεις κατά του παρεμπορίου προχωρά το ΣΔΟΕ

13:01 - 01 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Σε επιχειρήσεις κατά του παρεμπορίου προχωρά το ΣΔΟΕ
«Το Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, κατάφερε νέα σοβαρά πλήγματα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων», ενημέρωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής & Αγαίου, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από 23 έως 26.05.2017 στη Ζάκυνθο και από 30 έως 31.05.2017 στην Αττική, προέβησαν:

  • Σε δέσμευση, σε επιχείρηση λιανικής πώλησης τροφίμων στη Ζάκυνθο, 481 φιαλών αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να διερευνηθεί η νόμιμη κατοχή και η καταλληλότητα του περιεχομένου τους και να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών, αποστέλλοντας προς τούτο κατάλληλο αριθμό δειγμάτων στο Γενικό Χημείο του Κράτους
  • Σε κατάσχεση, από επιχειρήσεις εμπορίας ενδυμάτων και τουριστικών ειδών στη Ζάκυνθο, εμπορευμάτων με παραποιημένα σήματα (απομιμήσεις) ως εξής: 3.700 τεμ. τσάντες, 2.500 τεμ. πορτοφόλια, 2.150 τεμ. ρολόγια, 5.150 τεμ. ενδύματα, 200 τεμ. γυαλιά ηλίου, 240 ζεύγη υποδήματα
  • Σε κατάσχεση, από εμπορευματοκιβώτιο (container) που βρίσκονταν σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Κερατσινίου Πειραιά, δεκατριών χιλιάδων (13.000) ζευγών απομιμητικών υποδημάτων, με παραποίηση σημάτων δύο εκ των πιο γνωστών εταιρειών αθλητικού υλικού. Επίσης κατασχέθηκαν και 1.500 ζεύγη παιδικών υποδημάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί ως φορτίο κάλυψης (τάπα). Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, πέντε εμπλεκόμενα άτομα κινεζικής υπηκοότητας που αντιμετωπίζουν κατηγορίες και κακουργηματικού χαρακτήρα, για πλαστογραφία, απάτη, παραβίαση σημάτων και διατάξεων περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Τέλος, σημειώνεται ότι όλα τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα θα καταστραφούν και τα υποπροϊόντα της καταστροφής θα ανακυκλωθούν σε πιστοποιημένη μονάδα ανακύκλωσης, την 06.06.2017.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.