ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Ελληνικού

16:44 - 02 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Ολοκληρώθηκε η εκκένωση του Ελληνικού
Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Δυνάμεις της αστυνομίας παρατάχθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από τις τρεις δομές, ενώ απέκλεισαν και την είσοδο στο χώρο. Εννέα πούλμαν, μισθωμένα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και αστικά λεωφορεία επιστρατεύτηκαν για να μεταφέρουν τους πρόσφυγες στις νέες δομές φιλοξενίας.

Συγκεκριμένα, 168 άτομα επιβιβάστηκαν σε τέσσερα πούλμαν του ΔΟΜ προκειμένου να μεταφθερούν στη Θήβα και δύο αστικά λεωφορεία με κατεύθυνση το τμήμα αλλοδαπών για εξακρίβωση στοιχείων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας οι οικογένειες που διέμεναν στα γήπεδα χόκεϊ και μπέιζμπολ και στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου (υπολογίζονται σε περίπου 500 άτομα) μεταφέρονται στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα (πρώην Κλωστήριο Σακίρογλου).

 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, οι δομές στη Θήβα, όπου μεταφέρονται οι πρόσφυγες, είναι πολύ πιο κατάλληλες, σε σύγκριση με έναν άτυπο χώρο με κακές συνθήκες διαβίωσης, όπως το Ελληνικό, βρίσκονται δίπλα στην πόλη και υπάρχει πλήρη συναίνεση με τις αρχές και την κοινωνία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.