ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Υπόσχεται θερμό καλοκαίρι με σκουπίδια στους δρόμους

10:33 - 21 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Υπόσχεται θερμό καλοκαίρι με σκουπίδια στους δρόμους
Ένα αφόρητο καλοκαίρι με σκουπίδια στους δρόμους προοιωνίζονται οι διαθέσεις που επικρατούν στον χώρο των εργαζομένων στους δήμους μετά τις χθεσινές συναντήσεις με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι δεν πείστηκαν από την δέσμευση του υπουργού ότι θα αντιμετωπίσει το κενό που δημιουργεί στην καθαριότητα των Δήμων η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με τη δρομολόγηση περίπου 2.500 μόνιμων προσλήψεων.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων στους ΟΤΑ.Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μέχρι να καλυφθούν οι κενές θέσεις με μόνιμο προσωπικό και για να μην υπάρξει πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και μάλιστα σε καλοκαιρινή περίοδο, υπάρχει η δυνατότητα σύναψης δίμηνων συμβάσεων από τους Δήμους, κάτι που δεν έγινε δεκτό από τους συνδικαλιστές οι οποίοι κλιμακώνουν ήδη τις κινητοποιήσεις τους.

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ κ. Τράκας μίλησε για «εξαγγελία 10.000 απολύσεων» καθώς τόσοι είναι οι συμβασιούχοι που θα πρέπει να φύγουν αφού δεν κρίθηκαν σύννομες οι συμβάσεις τους. Ο υπουργός από την πλευρά του διαφώνησε με τον αριθμό των 10.000 λέγοντας ότι είναι «6.500, λίγο παραπάνω» και υποσχέθηκε να καλύψει το κενό με 2.500 προσλήψεις μονίμων, υπόσχεση την οποία ο κ. Τράκας χαρακτήρισε «κακό επικοινωνιακό παιχνίδι». 

 

Απεργία την Πέμπτη 

 

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα αμαξοστάσια τελούν υπό κατάληψη με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν στους δρόμους τα απορριμματοφόρα ενώ ήδη για αύριο Πέμπτη έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία. Όπως δήλωσε μάλιστα ο κ. Τράκας την Πέμπτη θα κατατεθεί πρόταση για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.