ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση παρατηρητής με τη χώρα πνιγμένη στα σκουπίδια

09:34 - 29 Ιουν 2017 | Ειδήσεις
Κυβέρνηση παρατηρητής με τη χώρα πνιγμένη στα σκουπίδια
Τις αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ αργότερα την Πέμπτη περιμένει η κυβέρνηση μετά το ναυάγιο στις συναντήσεις των συνδικαλιστών με τους αρμοδίους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό και με τα σκουπίδια να έχουν καταστήσει την κατάσταση στις πόλεις αποπνικτική.

Στην πρώτη της σοβαρή κρίση πέραν των διαπραγματεύσεων και των μεθοδεύσεων στο πεδίο συζήτησης με τους πιστωτές, η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας έχουν λάβει ρόλο παρατηρητή και πλέον απλώς περιμένουν...

Αναλόγως του τι θα αποφασίσει η ΠΟΕ - ΟΤΑ στην σημερινή της συνεδρίαση θα φανεί και κατά πόσον είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μίας μεγαλύτερης κρίσης, η οποία θα υποχρεώσει το Μέγαρο Μαξίμου και τους συναρμοδίους να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να εγαταλείψουν την τακτική του αμέτοχου παρατηρητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω αριστερών ιδεοληψιών το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης δεν προκρίνεται αν και κάποιοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση επαφίεται σε μία παρέμβαση της Δικαιοσύνης με την επίκληση του κινδύνου για την δημόσια Υγεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει γίνει σκέψη και για επιστράτευση των Ενόπλων Δυνάμεων για την αποκομιδή των σκουπιδιών, πλην όμως σε μία τέτοια περίπτωση εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρξουν άλλου Τύπου προβλήματα, ειδικώς αν οι απεργοί κρατήσουν αποκλεισμένες τις χωματερές.

Πρόκειται για την πρώτη κρίση στην οποία καλείται να δώσει εξετάσεις η κυβέρνηση από την στιγμή που ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας σήμανε την περίφημη «στροφή στην καθημερινότητα», μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης.

Μέχρι στιγμής η διαχείριση δεν έχει πείσει για τις δυνατότητες της να αντεπεξέλθει στις συνθήκες και τις απαιτήσεις της σκληρής αυτής καθημερινότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.