ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικά ΜΜΕ: Το Ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ κατά τουρκικού πλοίου

19:06 - 03 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Τουρκικά ΜΜΕ: Το Ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ κατά τουρκικού πλοίου
Πυρά από την ελληνική ακτοφυλακή καταγγέλλει πως δέχθηκε ο πλοίαρχος ενός μεταφορικού πλοίου με τουρκική σημαία, όταν αρνήθηκε να δέσει σε λιμάνι της Ρόδου για έλεγχο.

Ο Σαμί Καλκαβάν, καπετάνιος του πλοίου ACT, δήλωσε στο CNN Turk ότι η ακτοφυλακή πυροβόλησε κατά του σκάφους όταν αυτός δεν υπάκουσε στις εντολές της, με αποτέλεσμα να προκληθούν 16 τρύπες από σφαίρες στο πλοίο.

 

«Η ακτοφυλακή ζήτησε να δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Ρόδου άμεσα, και δεν το αποδεχθήκαμε αυτό. Ήθελαν να ελέγξουν (το πλοίο) και δεν το αποδεχθήκαμε αυτό», είπε ο Καλκαβάν στο CNN Turk. «Είπαν πως θα πυροβολούσαν αν δε σταματούσαμε, έκαναν αυτό που είπαν».

 

Ο Καλκαβάν, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, δεν αποκάλυψε για ποιο λόγο δεν ήθελε να γίνει έλεγχος στο πλοίο, ενώ διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος εισροής υδάτων.

 

Έλληνας αξιωματούχος που επικαλείται το Reuters επιβεβαίωσε πως η ακτοφυλακή επιχείρησε να ελέγξει το φορτίο του πλοίου, προσθέτοντας πως το σκάφος δε συνεργάστηκε και στη συνέχεια επέστρεψε στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Ο αξιωματούχος δεν αναφέρθηκε στο αν η ακτοφυλακή άνοιξε πυρ ή όχι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.