ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στη χώρα-Οι περιοχές αυξημένου κινδύνου

08:11 - 05 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στη χώρα-Οι περιοχές αυξημένου κινδύνου
Yπό έλεγχο έχουν θέσει οι πυροσβεστικές Αρχές τις φωτιές στις περιοχές Σκουτάρι και Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης, παρόλα αυτά πολλές είναι ακόμα οι μικρές διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν.

Περίπου 15 σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες από τις φωτιές στα χωριά Κότρωνα και Σκουτάρι, ενώ ένας μεγάλος ελαιώνας, που η ετήσια παραγωγή του οποίου σε ελαιόλαδο φθάνει τους 300 τόνους, έκταση περίπου 35.000 στρεμμάτων, αρκετές κυψέλες με μελίσσια καθώς και ζώα.

 

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για να διαπιστωθεί πως προκλήθηκαν οι πυρκαγιές στην ανατολική Μάνη, κατέθεσε την Τρίτη στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα.

 

O σημερινός Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:


• Περιφέρεια Αττικής


• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)


• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)


• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες)


• Περιφέρεια Κρήτης


• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

 

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη - αλλά με εικόνα ύφεσης - βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 19.15 το απόγευμα της Τρίτης σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Κέχρος στη Νέα Σάντα Ροδόπης. Η πυροσβεστική εκτιμά ότι η φωτιά ενδέχεται να προκλήθηκε από κεραυνό, καθώς στην περιοχή σημειώθηκαν βροχοπτώσεις και πτώσεις κεραυνών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.