ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όχι» της Δικαιοσύνης στην αποφυλάκιση της Ηριάννας

17:48 - 17 Ιουλ 2017 | Ειδήσεις
«Όχι» της Δικαιοσύνης στην αποφυλάκιση της Ηριάννας
Την απόρριψη του αιτήματος για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της 29χρονηςΗριάννας αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών το απόγευμα της Δευτέρας, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος νωρίτερα υποστήριξε ότι εάν αφεθεί ελεύθερη είναι πολύ πιθανόν να τελέσει νέα όμοια αδικήματα.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο εισαγγελικός λειτουργός, η διδακτορική διατριβή της Ηριάννας βρίσκεται στην πρώτη φάση της και άρα σε όχι τόσο σημαντικό στάδιο που να συντρέχει υπέρμετρη βλάβη. Παραδέχθηκε ωστόσο πως βλάπτεται η ενασχόληση της με την διδασκαλία, αυτή όμως είναι μια συνέπεια του εγκλεισμού της.

 

Απορριπτικός ήταν ο εισαγγελέας και για τον 33χρονο συγκατηγορούμενο της Ηριάννας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς και υπέβαλλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

 

«Τα τελευταία δέκα χρόνια της ζωής μου στόχο μου ήταν να στήσω μια σχέση αμφίδρομης εμπιστοσύνης με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η βλάβη, πέρα από την προσωπική μου ζωή, είναι ότι καταστρέφεται αυτή η σχέση» ήταν τα λόγια της 29χρονης Ηριάννας όταν η πρόεδρος της έδρας τη ρώτησε ποια είναι η ανυπέρβλητη βλάβη που έχει υποστεί από την κράτησή της.

 

«Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Κόπιασα ιδιαίτερα για να τα κατακτήσω.

 

Ήμουν σίγουρη για το αποτέλεσμα της δίκης και για αυτό δέχθηκε να καταθέσω μία πρόταση με επίκεντρο τα παιδιά. Ήταν ένα όνειρο μου που είχα από παιδί. Αλλά τον Ιούνιο μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή, η εκπαιδευτική και η επαγγελματική μου διαδρομή. Είχα βεβαιότητα για το αποτέλεσμα, είχα μιλήσει με συνηγόρους, με γενετιστές και ήμουν σίγουρη για την έκβασή της και τη συνέχεια της ζωής μου» είπε η 29χρονη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.