ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FAZ: "Παρτίδα με σημαδεμένη τράπουλα η υπόθεση Γεωργίου"

14:57 - 03 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
FAZ: "Παρτίδα με σημαδεμένη τράπουλα η υπόθεση Γεωργίου"
«Η όλη υπόθεση ήταν μία παρτίδα με σημαδεμένη τράπουλα, η οποία απέβλεπε στον εκφοβισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά μαρτυρία συνεργάτη της ευρωπαϊκής στατιστικής αρχής στην εφημερίδα FAZ. Η καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ απασχολεί και σήμερα τον γερμανικό τύπο, λέγοντας πως «Στόχος της καταδίκης είναι ο εκφοβισμός».

Ο ισχυρισμός αυτός περιλαμβάνεται σε έγγραφο που περιήλθε στην κατοχή της γερμανικής εφημερίδας την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο να αναγράφεται όνομα και διεύθυνση του αποστολέα.

Η FAZ επισημαίνει ότι η καταδικαστική απόφαση για τον Ανδρέα Γεωργίου «προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια, όχι μόνο στη Eurostat, αλλά και στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ο συνεργάτης της Eurostat γράφει, μεταξύ άλλων: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν δυνατή μία τέτοια συνεδρίαση (δικαστηρίου) σε μία δημοκρατική χώρα-μέλος της Ε.Ε.». Υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης περισσότερα πρόσωπα πλησίασαν τον Γεωργίου, διαμαρτυρήθηκαν, του είπαν «να πάει σπίτι του» και τον έλουσαν με βρισιές.

Ήταν σαφές, επισημαίνει ο γράφων, ότι «κανείς δεν ενδιαφερόταν να ακούσει τις εξηγήσεις μας». Ακόμη και ο δικαστής, υποστηρίζει, «δεν μας επέτρεψε να εκθέσουμε την άποψή μας, ότι ήταν ορθά τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό που είχε αποστείλει ο Γεωργίου στη Eurostat».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.