ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Πυροσβεστική καταγγέλλει: Εμπρησμός η πυρκαγιά στην Μυτιλήνη

12:20 - 04 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Η Πυροσβεστική καταγγέλλει: Εμπρησμός η πυρκαγιά στην Μυτιλήνη
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Μυτιλήνη οφείλεται σε εμπρησμό, αφού μέτωπα αναπτύσσονταν σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο, καταγγέλει επίσημα ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Νικόλαος Μπαμπάκος.

«Κάτι πετάξανε, κάποιος πέρασε με το αυτοκίνητο, κάτι πέταξε και έφυγε. Φύσαγε τόσο πολύ και δεν προλαβαίναμε. Να φανταστείς κάηκε το πυροσβεστικό επάνω που πήγε να σβήσει την φωτιά. Έχουν καεί και σπίτια από πίσω. Εμείς την προλάβαμε την φωτιά, ήρθαν και 4 οχήματα, αλλιώς θα είχε καεί όλο το Λαγονήσι», είπε κάτοικος της περιοχής σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

 

Η φωτιά έκαψε ολοσχερώς δύο πυροσβεστικά, δύο κατοικίες και δύο οχήματα. Επίσης, τρεις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφριά εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

 

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, καταφέρνοντας να ελέγξουν τουλάχιστον την ανάπτυξη των πύρινων μετώπων προς τις κατοικημένες περιοχές των χωριών του Πλωμαρίου, Τρύγωνας και Πλαγιά.

 

Η εικόνα από το βράδυ της Πέμπτης είναι αρκετά καλύτερη, καθώς κόπασαν οι άνεμοι και πλέον το μέτωπο δεν κινείται ανεξέλεγκτα. Στο σημείο παραμένουν 34 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 64 άτομο πεζοπόρο, έξι εθελοντές, δύο οχήματα των ΟΤΑ και τέσσερα ιδιωτικά.

 

Αυτή τη στιγμή μεγάλες αναζωπυρώσεις υπάρχουν κυρίως στην περιοχή του Καριώνα. Επίγειες δυνάμεις που έφθασαν στο νησί ακόμα και από την Αθήνα, τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, αλλά και ειδικά οχήματα που ήρθαν στη Μυτιλήνη από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής σήμερα το πρωί, προσπαθούν να ελέγξουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.