ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα νύχτα αγωνίας στα Κύθηρα-Οριοθετήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της πυρκαγιάς

22:00 - 06 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Νέα νύχτα αγωνίας στα Κύθηρα-Οριοθετήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της πυρκαγιάς
Μία ακόμη νύχτα αγωνίας ζουν τα Κύθηρα, καθώς η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο νησί, μαίνεται. Ωστόσο, οι τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική αναφέρουν πως το μεγαλύτερο μέρος του πύρινου μετώπου έχει οριοθετηθεί.

Σε εξέλιξη παραμένει το μέτωπο στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού προς την Ιερά Μονή Μυρτιδίων, χωρίς όμως να κινδυνεύει το μοναστήρι σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Η μονή έχει εκκενωθεί, για προληπτικούς λόγους, από μοναχές και προσκυνητές, επειδή οι φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται για τρίτη ημέρα στα Κύθηρα, πλησίασαν πολύ κοντά στο σημείο.

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Χατζηπέρος μίλησε στον ΣΚΑΪ και έκανε λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή: «Σε ορισμένες περιοχές, εκεί που μαίνεται η πυρκαγιά, προβλήματα ηλεκτροδότησης. Μας περιμένει μία πολύ δύσκολη νύχτα. Οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση», είπε.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα Κύθηρα έχουν ενισχυθεί από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Στο νησί βρίσκονται 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχειρούσαν επίσης 3 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.