ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη: Τουλάχιστον 13 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

18:40 - 17 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη: Τουλάχιστον 13 νεκροί, δεκάδες τραυματίες
Τον εφιάλτη της τρομοκρατίας ζει η Βαρκελώνη από το απόγευμα της Πέμπτης. Ένα λευκό βαν έπεσε σε πλήθος πεζών στο κέντρο της πόλης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο αριθμός των νεκρών φτάνει στους 13. Λίγη ώρα αργότερα μετά την επίθεση με το βαν, ένοπλοι εισέβαλαν σε εστιατόριο της πόλης, όπου οχυρώθηκαν, κρατώντας ομήρους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Το βανάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στην περιοχή Ράμπλας, μια από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχής της Βαρκελώνης, έγινε γνωστό από την αστυνομία της Καταλονίας (βορειανατολική Ισπανία). Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, μετέδωσαν νωρίτερα πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico, υπάρχουν 20-25 τραυματίες. Η αστυνομία της Βαρκελώνης επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών, χωρίς να έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής σε συγκεκριμένο αριθμό.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Η εφημερίδα El Pais, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια από την περιοχή.

«Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα βανάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Επιπλέον, πέντε ασθενοφόρα και είκοσι περιπολικά έχουν σπεύσει στην περιοχή, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Untitled

Σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας 

Συγκεχυμένες είναι, εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες όσον αφορά δυο ενόπλους που φέρονται να έχουν ταμπουρωθεί σε τουρκικό εστιατόριο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης. Ορισμένα ισπανικά μέσα αναφέρουν ότι είναι πιθανό να πρόκειται για τους επιβαίνοντες στο φονικό φορτηγό, ενώ άλλα μέσα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για δεύτερο παράλληλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι δυο ένοπλοι φέρονται να κρατούν αυτή την ώρα ομήρους, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν λεπτομέρειες για το πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο εστιατόριο. 

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Οι προαναφερθείσες αναφορές για δυο δράστες έρχονται σε αντιδιαστολή με την El Pais, η οποία έγραφε νωρίτερα, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός του φορτηγού εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια από την περιοχή.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, μεταδίδει ότι ένας ύποπτος έχει οχυρωθεί μέσα σε ένα μπαρ στη Βαρκελώνη. "Ο ένας από τους δράστες έχει οχυρωθεί μέσα σε ένα μπαρ", δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η αστυνομία αναζητεί τουλάχιστον δύο υπόπτους, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Νωρίτερα, η εφημερίδα El Periodic μετέδιδε ότι δύο ένοπλοι οχυρώθηκαν μέσα σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης λίγη ώρα αφότου το φορτηγάκι έπεσε πάνω στους πεζούς. Η εφημερίδα αναφέρει πως ακούστηκαν πυρά στην περιοχή της αγοράς Λα Μποκερία. Δεν κατονόμασε τις πηγές της. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι άνδρες αυτοί επέβαιναν στο φορτηγάκι που χτύπησε πεζούς νωρίτερα.

Βαρκελώνη

Αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις η περιοχή

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών με ανάρτηση στο Twitter αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό στην Placa Catalunya, προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Ο πρόεδρος της καταλανικής περιοχής Ζενεραλιτάτ, Κάρλες Πουτζδεμόν και η Δήμαρχος της Βαρκελώνης, που βρισκόταν σε διακοπές, επιστρέφουν αυτή την ώρα στην πόλη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Το περιστατικό συνέβη στη διάσημη La Rambla, έναν δρόμο δημοφιλής για τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη. Και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι είναι τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών με ανάρτηση στο Twitter αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό στην Placa Catalunya προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή ενώ ζήτησαν να κλείσουν το μετρό και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς κοντά στην περιοχή του περιστατικού.

Οι υπηρεσίες αντμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ζήτησαν να κλείσουν το μετρό και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς κοντά στην περιοχή του περιστατικού.

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:18 - 17 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.