ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χτύπημα στη Μιχαλακοπούλου: Άγρια επίθεση Μαρινάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών

11:15 - 26 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Χτύπημα στη Μιχαλακοπούλου: Άγρια επίθεση Μαρινάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών
Την «Εφημερίδα των Συντακτών» και δευτερευόντως και την «Αυγή» υποδεικνύει «φωτογραφικά» το Συγκρότημα Μαρινάκη, ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία επί της οδού Μιχαλακοπούλου, όπου στεγάζονταν μέχρι πρότινος το Βήμα και τα ΝΕΑ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ και τις πρώτες μαρτυρίες περίπου 10 άτομα, με κράνη, κουκούλες και μαύρα ρούχα που κράδαιναν σφυριά και λοστούς προκάλεσαν ζημιές στην είσοδο του κτιρίου και πέταξαν στο εσωτερικό 3-4 κουτιά με κόκκινες μπογιές. Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στο κύριο άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του Βήματος, που αναρτήθηκε στις 23:49 υπό τον τίτλο «Δεν φοβόμαστε, δεν φιμωνόμαστε!», και σε ύφος ασυνήθιστα δριμύ, συσχετίζεται η δράση των αγνώστων –«το στρατιωτικό σκέλος της προπαγάνδας», όπως τους αποκαλεί χαρακτηριστικά- με δημοσιεύματα που «είχαν προηγηθεί σε συγκεκριμένα προπαγανδιστικά φύλλα» και επέκριναν τις εφημερίδες του Ομίλου Μαρινάκη για δημοσίευση αναληθών ειδήσεων από το κυβερνητικό ρεπορτάζ, το τελευταίο διάστημα.

Την ίδια ώρα, στο κύριο άρθρο τους τα «Νέα του Σαββατοκύριακου» με τίτλο «Αρπακτικά», καταγγέλλουν μεταξύ άλλων, ότι «από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν την εξουσία τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού επιδίδονται σε μια συστηματική επιχείρηση κατασκευής εχθρών» και καλούν την κυβέρνηση «να μαζέψει τα καθεστωτικά αρπακτικά της».

Σημειώνεται εξάλλου, ότι η Εφημερίδα των Συντακτών με σειρά πρόσφατων δημοσιευμάτων σχολιάζει αρνητικά την πληθωρικό παρουσία και συγκέντρωση πολλών εφημερίδων και Μέσων Ενημέρωσης, όπως και του μονοπωλίου του πρακτορείου διανομής Τύπου στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναμένεται λοιπόν με αυτονόητο ενδιαφέρον η «απάντηση» της εφημερίδας το πρωί της Δευτέρας.

Ολόκληρο το κύριο άρθρο στο ηλεκτρονικό «Βήμα», έχει ως εξής:

«Το στρατιωτικό σκέλος της προπαγάνδας των αθλίων αφού έλαβε το σχετικό σήμα το πρωί της Παρασκευής ανέλαβε δράση το βράδυ της ίδιας μέρας.

Μια ομάδα γνωστών αγνώστων έκανε καταδρομική επιχείρηση στα άλλοτε γραφεία του Βήματος και των Νέων επί της οδού Μιχαλακοπούλου.

Πέταξαν μπογιές και επιχείρησαν να σπάσουν τα τζάμια στο ισόγειο του κτιρίου.

Είχαν προηγηθεί σε συγκεκριμένα προπαγανδιστικά φύλλα συντονισμένα δημοσιεύματα που επέκριναν τις εφημερίδες μας για δήθεν ψευδείς ειδήσεις.

Πρόκειται για πρωτοφανείς εκφοβιστικές ενέργειες που δεν έχουν προηγούμενο στα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Ας γνωρίζουν όμως τόσο οι δράστες όσο και οι υποβολείς τους  ότι δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες πράξεις.

Δεν φοβόμαστε, ούτε φιμωνόμαστε.

Η ελευθερία έκφρασης  είναι ανίκητη και θα επικρατήσει έναντι των όποιων αρνητών της». 

Γιώργος Χατζηδημητρίου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.