ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στη Ζάκυνθο

08:16 - 28 Αυγ 2017 | Ειδήσεις
Συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στη Ζάκυνθο
Άλλη μια δραματική μέρα ξεκινά στη Ζάκυνθο, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν να δίνουν μάχη, έπειτα από μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα που έζησε το χωριό Μαριές, καθώς η φωτιά έκαψε σπίτι που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν μπει μέσα στο χωριό και βρίσκονταν στις αυλές των πρώτων σπιτιών για να τα προστατέψουν. Πρόκειται για την τρίτη ημέρα που οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τη φωτιά.

 

Στο νησί επιχειρούν 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο, ενώ σήμερα μεταβαίνουν στη Ζάκυνθο άλλοι 60 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής χθες το απόγευμα, κι ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να αναχαιτίσουν το πιο επικίνδυνο μέτωπο κοντά στο χωριό Μαρίες και να οριοθετήσουν ένα μεγάλο μέρος του, εκδηλώθηκαν τρεις νέες εστίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα μέτωπα σε ιδιαίτερα πυκνή υψηλή δασική βλάστηση.

 

Η πυροσβεστική τονίζει ότι στο νησί βρίσκεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών.

 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσαχθεί ένας ύποπτος, ο οποίος ανακρίνεται στο αστυνομικό τμήμα. Βρισκόταν με την μοτοσικλέτα του κοντά στο σημείο όπου μπήκαν οι φωτιές και άρθηκε να σταματήσει σε σήμα της αστυνομίας. Μαζί του ήταν 2 άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.

 

Κατά το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική αντιμετώπισε 47 δασικές πυρκαγιές, 45 αστικές πυρκαγιές και 25 παροχές βοηθείας.

 

Πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:30 - 28 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.