ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΣΑ: Υποψήφιος για την προεδρία ο Βασίλης Βραχιώτης

23:00 - 27 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
ΔΣΑ: Υποψήφιος για την προεδρία ο Βασίλης Βραχιώτης
Με τη στήριξη 80 καταξιωμένων νομικών, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο επί έξι χρόνια σύμβουλος του δ.σ. του ΔΣΑ κ. Βασίλης Βραχιώτης.

Σε δήλωσή του ο κ. Βραχιώτης τόνισε ότι  έλαβε την απόφαση να συμμετάσχει στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του επικεφαλής του μεγαλύτερου φορέα εκπροσώπησης των Δικηγόρων με πλήρη συναίσθηση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Επεσήμανε ότι «μετά την επιβολή ΦΠΑ, που αποτέλεσε την αρχή της πτώσης, ήρθε η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου, η αύξηση της φορολογίας, η παράνομη και αντισυνταγματική καταλήστευση του εισοδήματός μας με τις εξωπραγματικές ασφαλιστικές εισφορές, η μείωση της δικηγορικής ύλης, η εξαίρεσή μας κατ’ ουσίαν από οποιαδήποτε ευνοϊκή ρύθμιση θεσπίζεται, γεγονότα, που σε συνδυασμό με την επί τα χείρω σε ποιότητα και ταχύτητα απονομή της δικαιοσύνης, καθιστούν προφανές ότι αν, άμεσα, δεν αποφασίσουμε να αλλάξουμε ρότα, θα επακολουθήσει η εφαρμογή και άλλων δυσβάστακτων διατάξεων, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων στην ανέχεια, την έξοδο από το επάγγελμα και την περιθωριοποίηση ή τη μετανάστευση».

Άσκησε κριτική στη μέχρι σήμερα στάση του Δ.Σ.Α. τονίζοντας ότι «η κατάσταση επιδεινώθηκε εξαιτίας και της δικής μας αδυναμίας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να τύχουμε ουσιαστικής και αποτελεσματικής εκπροσώπησης προς κάθε κέντρο εξουσίας» και υπογράμμισε ότι «επείγει να ξαναβρεί ο Δ.Σ.Α. το θεσμικό βηματισμό του, να διαφυλαχθούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη του δικηγορικού επαγγέλματος και να προτάξει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το συλλογικό συμφέρον, υπηρετώντας και αξιοποιώντας το θεσμικό του ρόλο». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.