ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λίστα Λαγκάρντ: Απαλλαγή Διώτη εισηγείται η εισαγγελέας

16:17 - 06 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη από την κατηγορία της απιστίας πρότεινε η εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, υποστηρίζοντας ότι η παράδοση του αρχείου με τα στοιχεία της «λίστας Λαγκάρντ» στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο αναιρεί οποιονδήποτε δόλο για τον κατηγορούμενο.

"Ο χειρισμός του κ. Διώτη στην υπόθεση της λίστας καταθετών στην ελβετική HSBC, δεν προκάλεσε καμία ζημιά στο Δημόσιο και έτσι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της απιστίας που του έχει αποδοθεί", σημείωσε η εισαγγελέας.

Επίσης, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ούτε η κατηγορία της απόπειρας απιστίας, λόγω της παράλειψης του κατηγορουμένου, τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, να διατάξει έρευνα της «λίστας Λαγκάρντ», μπορεί να στοιχειοθετηθεί.

Το σκεπτικό της εισαγγελέως, αναφέρει ακόμα πως εφόσον ο κ. Διώτης αντέγραψε και παρέδωσε το ηλεκτρονικό αρχείο στον κ. Βενιζέλο, δεν μπορεί να του καταλογιστεί ότι ήθελε να αποτρέψει τη διενέργεια ελέγχων στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα.

Η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί στις 24 Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.