ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πού θα χτυπήσει ο «Δαίδαλος»: Χαλάζι, υδροστρόβιλοι και ισχυρές καταιγίδες!

15:33 - 23 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Πού θα χτυπήσει ο «Δαίδαλος»: Χαλάζι, υδροστρόβιλοι και ισχυρές καταιγίδες!
Από στιγμή σε στιγμή καταφθάνει για τα καλά στην Ελλάδα το πρώτο ισχυρό βαρομετρικό για φέτος, ο «Δαίδαλος».

Ηδη το ισχυρό καιρικό φαινόμενο, «χτύπησε» σε Κεφαλονιά, Πρέβεζα και Πάτρα. Η ραγδαία αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους ξεκίνησε από τα δυτικά και αργότερα θα πλήξει τα βόρεια, ενώ αργά το βράδυ ισχυρά φαινόμενα περιμένουμε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά

Ένα σπάνιο φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του σήμερα το πρωί έξω από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς.

Ένας υδροστρόβιλος «χτύπησε» σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο του χωριού Μηνιές.

 

 

 

Το διπλό κυκλικό σύστημα θύελλας έπληξε τη θαλάσσια περιοχή των Μηνιών, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους, που δεν πίστευαν στα μάτια τους. Από το σπάνιο φαινόμενο ευτυχώς δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Πάτρα: Μπουρίνι σάρωσε την πόλη

Στην Πάτρα εκδηλώθηκε έντονη βροχή με πολύ δυνατούς ανέμους. Έπεσαν δέντρα και κλαδιά σε Μονοδένρι, Θεμιστοκλέους και Σωσιπάτρου κ.α. Πολλή δουλεία είχε και η Πυροσβεστική, καθώς κλήθηκε για τρεις αντλήσεις στον Νέο Δρόμο. Την ίδια στιγμή πλημμύρισαν δρόμοι στο Ρίο και ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση γύρω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στο Ρίο, προς τον Καστελόκαμπο, πάνω και κάτω από τις γραμμές.

 

 

 

Χαλάζι στην Πάργα

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την περιοχή του δήμου Πάργας, συνοδευόμενη από ισχυρούς ανέμους. Μάλιστα στην Πάργα έπεσε και χαλάζι, ενώ ισχυρή βροχόπτωση εκδηλώθηκε και στην πόλη της Πρέβεζας.

 

Η πρόγνωση του καιρού

Image on Reporter.gr

 

Ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, ο «Δαίδαλος», θα επηρεάσει τη χώρα από σήμερα, Δευτέρα 23/10, μέχρι και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 26/10.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Κυριακής που παρουσιάζει το meteo.gr:

Α) Τη Δευτέρα 23/10, βροχές και καταιγίδες αναμένονται καταρχάς στα δυτικά και αργότερα μέσα στην ημέρα στα βόρεια, ενώ αργά το βράδυ ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

B) Την Τρίτη 24/10, ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ από μεσημέρι, ο στροβιλισμός του Δαιδάλου πάνω από τη χώρα μας θα προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Γ) Την Τετάρτη 25/10, ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, με βελτίωση στα δυτικά και βόρεια.

Δ) Την Πέμπτη 26/10 και καθώς ο Δαίδαλος θα έχει μετακινηθεί προς τα νότια, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κρήτη.

Οι χάρτες που ακολουθούν δίνουν τη θέση του χαμηλού και τις βροχές τις πρωϊνές και νυχτερινές ώρες της Τρίτης 24/10.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.