ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΙΠΕΔ: Νέος πρόεδρος ο Άρης Ξενόφος

18:26 - 27 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
ΤΑΙΠΕΔ: Νέος πρόεδρος ο Άρης Ξενόφος
Ο Άρης Ξενόφος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ από τις 6 Νοεμβρίου, σε αντικατάσταση της Λίλας Τσιτσογιαννοπούλου, η οποία θα είναι πλέον μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ)  το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

1. Άρης Ξενόφος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
2. Ριχάρδος Λαμπίρης, Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
3. Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
4. Άγγελος Βλάχος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
5. Γιώργος Μαρίνος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ καλωσορίζει τη νέα ομάδα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και της εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα πλαίσια των υποχρεώσεών της, αλλά και του ευρύτερου ρόλου του Ταμείου στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με την προσέλκυση επενδύσεων και την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης το οποίο είναι ο πυλώνας της στρατηγικής του ΤΑΙΠΕΔ. Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί την κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου για τις υπηρεσίες της ως Πρόεδρος τους τελευταίους 6 μήνες και για τη δέσμευσή της στους στόχους του ΤΑΙΠΕΔ".

Η θητεία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται έως την 1η Ιουλίου 2020.

Ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ξενόφος γεννήθηκε το 1963. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο και στη διαχείριση κεφαλαίων. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στην Alpha Asset Management και Διευθύνων Σύμβουλος στη Eurobank Asset Management. Σε διεθνές επίπεδο, ήταν Πρόεδρος στη Eurobank FMC στο Λουξεμβούργο και στη Eurobank MFMC στη Ρουμανία. Το 2015 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και διαχειρίστηκε με επιτυχία το σημαντικό έργο της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών. Έχει διατελέσει μέλος ανώτατων διοικητικών επιτροπών στη Eurobank, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας (Ένωση Θεσμικών Επενδυτών) και μέλος του ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc in Economics) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc στα Οικονομικά από το London School of Economics.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.