ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα η απόφαση για τις «μίζες» Τσοχατζόπουλου

10:14 - 30 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Σήμερα η απόφαση για τις «μίζες» Τσοχατζόπουλου
Σε αναμονή της ετυμηγορίας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων βρίσκεται σήμερα ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, σχετικά με την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από την αγορά υποβρυχίων και των TOR M1.

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της δευτεροβάθμιας εκδίκασης της υπόθεσης, ο πρώην υπουργός και οι 16 συγκατηγορούμενοι στην υπόθεση θα ακούσουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τα «δώρα» που καταλογίζεται ότι δόθηκαν, προκειμένου να επιλεγούν και να αγοραστούν τα επίμαχα όπλα.

Σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κηρύξει ενόχους τους 17, από τους συνολικά 19 παραπεμφθέντες κατηγορουμένους, επιβάλλοντας ποινές κάθειρξης από 6 έως και 20 χρόνια.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο πρώην υπουργός, ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία δεκαετία.

Το δικαστήριο έκρινε πως ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα στη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας, από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001. Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα χρήματα που εισέπραξε διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών, ώστε να αποκρυφθεί η πραγματική τους προέλευση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.