ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αιχμές Μαυραγάνη προς Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

13:17 - 02 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Αιχμές Μαυραγάνη προς Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο
Βολές κατά της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εξαπέλυσε ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, επιμένοντας ότι η Αρχή είχε απαγορεύσει την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για την προμήθεια των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών. Συνεχίζονται οι ουρές στους σταθμούς του Μετρό για την έκδοση των καρτών.

Χθες, Τρίτη, με ανακοίνωσή της η Αρχή είχε διαψεύσει δηλώσεις του κ. Μαυραγάνη ότι απαγόρευσε την ηλεκτρονική διαδικασία.

Σήμερα ο κ. Μαυραγάνης επανήλθε λέγοντας: «Ή θα έχουμε την παρρησία των λόγων μας και θα τον τιμούμε -ειδικά δε όταν πρόκειται για μια ανεξάρτητη Αρχή- ή αλλιώς δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε».

Ο υφυπουργός επικαλέστηκε γνωμοδότηση της Αρχής, από τις 30/1/2017, στην οποία υποστήριζε ότι θίγονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, καθώς θα φαίνονται οι διαδρομές τους.

«Πέρα από τα νομικά ζητήματα, έγγραφα κλπ., εγώ ερωτώ ποιος σταμάτησε την υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, δεδομένου ότι ο ΟΑΣΑ είχε απευθυνθεί στην Αρχή από το φθινόπωρο του 2016» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την ερχόμενη Δευτέρα θα υπάρχουν, στα εκδοτήρια, κανονικά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια μονής διαδρομής, ενώ μέχρι τότε οι πολίτες που έχουν παλιά χάρτινα εισιτήρια αχρησιμοποίητα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν.

Δεσμεύθηκε επίσης ότι σε μια εβδομάδα θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις προσωποποιημένες κάρτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.