ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεβίωσε ο Βασίλειος Κουρτέσης, Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΒΕ

11:22 - 06 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Απεβίωσε ο Βασίλειος Κουρτέσης, Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΒΕ
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του ΣΕΒΕ και των εταιρειών ΔΕΘ και Helexpo Βασίλης Κουρτέσης.

Ο Βασίλης Κουρτέσης γεννήθηκε το 1931 και είχε καταγωγή από την Κέρκυρα, φιλόλογος με ευρωπαϊκή παιδεία. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΕΒΕ την περίοδο 1990-1994.

Ιδιαίτερα μορφωμένος, εξωστρεφής και έντονα ευρωπαϊστής, προσέδωσε στον Σύνδεσμο τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του. Στην περίοδο της θητείας του ο ΣΕΒΕ έγινε ο Εθνικός Σύμβουλος για όλη την Ελλάδα των εκδηλώσεων διεθνικής συνεργασίας της ΕΕ «Εuropartenariat» με κορυφαία στιγμή για την Ελλάδα το Εuropartenariat Thessaloniki 1992, ενώ με δική του πρωτοβουλία ο Σύνδεσμος ίδρυσε στην Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Γραφείο Ενημέρωσης του Πολίτη της ΕΕ.

Δική του έμπνευση και υλοποίηση ήταν η δημιουργία το 2002, σε συνεργασία του ΣΕΒΕ με τον ΣΒΒΕ, του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), ενός πρωτοποριακού και υποδειγματικού φορέα διαχείρισης κοινοτικών προγραμμάτων, τον οποίο επίσης υπηρέτησε για χρόνια με την ιδιότητα του Προέδρου. Προσέφερε ιδιαίτερα σημαντικό έργο στην επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και της Ελλάδας γενικότερα, μέσα από τη θέση του στο ΣΕΒΕ αλλά και άλλες θέσεις τις οποίες υπηρέτησε στη διάρκεια της ζωής του.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 ώρα 14.00 στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.