ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβολαιογράφοι: Έκτακτη γενική συνέλευση στις 20/11 για λύση της αποχής

19:43 - 09 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Συμβολαιογράφοι: Έκτακτη γενική συνέλευση στις 20/11 για λύση της αποχής
Μετά τις πιέσεις των εταίρων για επανεκκίνηση της διαδικασίας των πλειστηριασμών και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για προστασία, οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, στις 20 Νοεμβρίου, στην οποία θα τεθεί εκ νέου το θέμα της αποχής τους. Ωστόσο, μέχρι τότε συνεχίζουν να απέχουν από τους πλειστηριασμούς.

Στην προηγούμενη γενική συνέλευση είχαν αποφασίσει αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του έτους υπό την πίεση των απειλών που δέχονται.

Η απόφαση για έκτακτη γενική συνέλευση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου συμβολαιογράφων, μετά τη χθεσινή συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Δικαισούνης, στην οποία οι συμβολαιογράφοι πήραν τη δέσμευση του υπουργού Σταύρου Κοντονή για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, με στόχο να προστατεύεται η διενέργεια των πλειστηριασμών, αλλά και η ασφάλεια των συμβολαιογράφων.

Εκτός του υπουργού Δικαιοσύνης, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Η κυβερνητική πρόταση προβλέπει την αυταπέγγελτη δίωξη όσων παρακωλύουν τους πλειστηριασμούς και απειλούν ή προπηλακίζουν τους συμβολαιογράφους.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς θα συλλαμβάνονται άμεσα και όχι κατόπιν μήνυσης για να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους συμβολαιογράφους έρχονται μετά τις πιέσεις που ασκούνται τις τελευταίες ημέρες από τους δανειστές, με πιο πρόσφατο σήμερα το ΔΝΤ, που ζητούν την άμεση έναρξη της διαδικασίας των πλειστηριασμών, ένα από τα βασικά ζητήματα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:33 - 09 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.