ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FAZ: Αθηναϊκό σκάνδαλο οι αποφάσεις της δικαιοσύνης για τον Γεωργίου

09:47 - 14 Νοε 2017 | Ειδήσεις
FAZ: Αθηναϊκό σκάνδαλο οι αποφάσεις της δικαιοσύνης για τον Γεωργίου
«Οι αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης κατά του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου προκαλούν αμφιβολίες κατά πόσο η Ελλάδα προτίθεται να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε σχόλιο στις οικονομικές της σελίδες με τίτλο "Αθηναϊκό σκάνδαλο".

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα και αναμεταδίδει η Deutsche Welle, «το φθινόπωρο του 2010 ο φημισμένος επιστήμονας αποκάλυψε τα τεράστια ελλείμματα των δημοσίων οικονομικών. Εδώ και χρόνια βρίσκεται στα δικαστήρια, αριστεροί και δεξιοί πολιτικοί του αποδίδουν ευθύνες για την κρίση χρέους. Η γενική εισαγγελέας, η οποία τοποθετήθηκε στη θέση της από τον Σύριζα, θέλει ακόμα και ισόβια για τον Ανδρέα Γεωργίου.

Από την πλευρά τους οι δανειστές, που έδωσαν στην Ελλάδα περισσότερα από 200 δις ευρώ, παρακολουθούν και δεν κάνουν τίποτα. Κι ας είναι ανυπόφορος ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα, που μπήκε με πλαστά στατικά στοιχεία στην Ευρωζώνη, διαχειρίζεται την υπόθεση.

Οι μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε ο Σύριζα εφαρμόζονται, στην καλύτερη των περιπτώσεων, με καθυστερήσεις. Παρόλα αυτά του χρόνου υπάρχει η προοπτική μιας κεκαλυμμένης ελάφρυνσης χρέους.

Συμπέρασμα: στο ελληνικό βαρέλι χωρίς πάτο έχει ριχτεί πολύ χρήμα ευρωπαίων φορολογουμένων, ακόμα όμως δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις και στις στατιστικές από την Αθήνα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.