ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατάληψη στο Πολυτεχνείο από ομάδα αντιεξουσιαστών

14:18 - 15 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Κατάληψη στο Πολυτεχνείο από ομάδα αντιεξουσιαστών
Αντιεξουσιαστές έχουν προχωρήσει από το πρωί της Τετάρτης σε κατάληψη χώρων του ιστορικού κτηρίου του Πολυτεχνείου, στην οδό Στουρνάρη. Από σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σε κείμενο που έχουν αναρτήσει σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν ότι με αυτή την ενέργεια «αποφασίσαμε να σπάσουμε την καπηλεία της εξέγερσης και να ακυρώσουμε το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων.

» Να ακυρώσουμε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια.

» Άνθρωποι από μια κυβέρνηση που αφου αφομοίωσε και αφόπλισε τεράστια κομμάτια των κινημάτων, μεθοδικά πλέον, προσπαθεί μάταια να διαλύσει τις κοινότητες των εξεγερμένων».

Επίσης, αναφέρουν: «Καλούμε κόσμο στην ανοιχτή συνέλευση του κατειλημμένου Πολυτεχνείου στις 8 το βράδυ να στελεχώσουν το εγχείρημα, να κάνουμε την εξέγερση πράξη και να συγκρουστούμε με τις αστυνομικές δυνάμεις».

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης έγιναν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ, στην περιοχή.

Για περίπου ένα τέταρτο, ομάδα νεαρών εκτόξευε μολότοφ κατά αστυνομικών στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά η Πατησίων.

Μία ώρα αργότερα ακολούθησε δεύτερο κύμα επιθέσεων, πάλι με μολότοφ.



Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.