ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαράδεκτη κηρύχθηκε η δικαστική διαδικασία κατά Σώρρα

17:36 - 15 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Απαράδεκτη κηρύχθηκε η δικαστική διαδικασία κατά Σώρρα
Με ζητωκραυγές και χειροκροτήματα από υποστηρικτές του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα έγινε δεκτή η απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει απαράδεκτη τη δίκη με κατηγορούμενους τον ίδιο και τον συνεργάτη του, Μανώλη Λαμπράκη. Και οι δύο ήταν αντιμέτωποι με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων από κοινού.

Η αναγγελία της απόφασης έφερε «έκρηξη» χαράς μεταξύ των οπαδών του Σώρρα, οι οποίοι φώναζαν «άξιοι» στον δικαστή και στον εισαγγελέα.

Η δικογραφία έφτασε ξανά στο ακροατήριο μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου το 2013. Με την απόφαση του Πρωτοδικείου οι δυο κατηγορούμενοι κρίνονταν αθώοι και το δικαστήριο δεχόταν ότι ο Σώρρας είναι ενδεχομένως διαχειριστής του μυθικού ποσού των 600 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση έφτασε κατά λάθος στο ακροατήριο καθώς δεν επρόκειτο να δικαστεί ξανά. Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι κακώς εισήχθη η υπόθεση να δικαστεί, αφού η αναίρεση έγινε μόνο για να αφαιρεθεί από τη νομολογία το σκεπτικό που αφορούσε αν ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής του επίμαχου ποσού.

Επειδή το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και παρήλθε η προθεσμία της έφεσης υπέρ του νόμου δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.