ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής: Μέλη του DHKP-C οι προσαχθέντες

14:04 - 28 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής: Μέλη του DHKP-C οι προσαχθέντες
Μέλη της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που δρα στην Τουρκία φέρονται να είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι εννέα προσαχθέντες, (οκτώ άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, για κατοχή εκρηκτικών και άλλα αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί έλαβε χώρα επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε τρία σπίτια στην οδό Δεινοκράτους, όπου  βρέθηκαν usb, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ρολόγια καλώδια και εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Η συλληφθέντες φέρονται να σχετίζονται με παλαιότερη υπόθεση μεταφοράς οπλισμού με σκάφος που είχε εντοπιστεί στη Χίο, το 2013 και αναφέρεται επίσης πως για έναν εκ μελών της ομάδας υπήρχε ένταλμα σύλληψης.

Οι Τούρκοι είχαν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία χειρίστηκε με απόλυτη μυστικότητα την έρευνα, και μετά τη συλλογή στοιχείων προχώρησε στη σημερινή επιχείρηση.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στα υλικά για κατασκευή βομβών που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και ερευνάται για ποιον σκοπό τα είχαν στην κατοχή τους. Παράλληλα, αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι είναι πάρα πολλά τα ψηφιακά στοιχεία και πρέπει να ερευνηθούν με μεγάλη προσοχή, κάτι που θα πάρει αρκετό χρόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:06 - 28 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.