ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυτική Ελλάδα: Ξεκινά ο απολογισμός των ζημιών και οι...ευθύνες

09:45 - 04 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
Δυτική Ελλάδα: Ξεκινά ο απολογισμός των ζημιών και οι...ευθύνες
Σε εφιάλτη χωρίς τέλος μετατρέπονται τα καιρικά φαινόμενα στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς αναμένεται σήμερα να συνεχιστεί η κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα, με τη θεομηνία να παίρνει πλέον εκτάσεις Μάντρας και τους κατοίκους να αγωνιούν καθώς σιγά σιγά ξεκινούν να κάνουν έναν απολογισμό των ζημιών.

Καταγραφή ζημιών στο Αγρίνιο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου, νωρίς το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία καταγραφής των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Συνεργεία του Δήμου Αγρινίου, αποτελούμενα από μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, μετέβησαν στο Ζευγαράκι, Κλεισορρεύματα, Παναιτώλιο, Παραβόλα, Καινούργιο και στο κέντρο του Αγρινίου.

 

 

Στο έλεος των πλημμυρών ο Λούρος

Η υπερχείλιση του ρέματος στον Λούρο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τουλάχιστον 50 κατοικίες και καταστήματα ενώ κάτοικοι είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε λίγη ώρα.

 Κλεισορεύματα

 

Κατέρρευσε γέφυρα στην Καστοριά

Σοβαρές ζημιές υπέστη το γεφύρι της Ποριάς στην Καστοριά, το οποίο έπεσε λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που μαινόταν στην περιοχή

 

 

Οι ευθύνες

«Παρακολουθήσαμε με πολύ μεγάλη αγωνία, μετά δε και την πρόσφατη εμπειρία της Μάνδρας, τα όσα συνέβησαν στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε θύματα. Προφανώς οι υλικές ζημιές είναι σοβαρές, προφανώς οι περιουσίες ανθρώπων μας αφορούν εξ΄ ίσου, αλλά το σημαντικότερο είναι η ανθρώπινη ζωή».

Αυτές οι αναφορές της υπουργού Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη είναι ενδεικτικές και σε γενικές γραμμές αποτελούν τη μόνιμη επωδό στα χείλη των αυτοδιοικητικών παραγόντων. Aποφεύγουν άλλωστε, προς το παρόν, δημοσίως να προβούν σε επίρριψη ευθυνών.

tragana aftokinito 2

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.