ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται η «Ηλέκτρα» και φέρνει καταιγίδες και χιονοπτώσεις

20:05 - 28 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
Έρχεται η «Ηλέκτρα» και φέρνει καταιγίδες και χιονοπτώσεις
Tις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται να επηρεάσει ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την Ιταλία, η «Ηλέκτρα», σήμερα και αύριο.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, αναμένονται από σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το φαινόμενο Ηλέκτρα.

Σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία για το υπόλοιπο της ημέρας, η «Ηλέκτρα», αναμένεται να επηρεάσει σταδιακά ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες, τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, ενώ τις βραδινές και νυκτερινές ώρες θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο. Πυκνές χιονοπτώσεις – με κατά τόπους σημαντικά ύψη χιονόστρωσης – θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά (εκτιμώμενα υψόμετρα πάνω από τα 900-1000 μέτρα στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 1100-1200 μέτρα στις υπόλοιπες περιοχές).

To σύστημα «Ηλέκτρα» θα επηρεάσει και την Αττική με βροχές και καταιγίδες Οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ, ενώ ενισχυμένοι άνεμοι θα επηρεάσουν και πολλές κυρίως ημιορεινές και ορεινές χερσαίες περιοχές.Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από βροχές και καταιγίδες το βράδυ της Πέμπτης, συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής, με τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Σταδιακά, στο πέρας της ημέρας ο καιρός εντός της Αττικής αναμένεται να να αποκτήσει πιο φθινοπωρινό χαρακτήρα, με υψηλά επίπεδα υγρασίας, νοτιάδες στα 6 μποφόρ και θερμοκρασία σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα. Μετά τις 19.00 θα ξεκινήσουν να σημειώνονται τα πρώτα φαινόμενα, με αρκετά τοπικό και ασθενή χαρακτήρα. Η κυρίως μεταβολή θα συμβεί μετά τις 21.00 οπότε και θα σημειώνονται φαινόμενα κατά άξονες.

Ο ένας άξονας θα αφορά τη δυτική και βόρεια Αττική (Μέγαρα-Θρακομακεδόνες), και ο δεύτερος την περιοχή πίσω από τον Υμηττό. Σε αυτές τις δύο νοητές γραμμές τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους πιο ισχυρά. Ενδέχεται να εκδηλωθεί και τοπική καταιγίδα, όχι ιδιαίτερα αξιόλογη. Κατά τα μεσάνυχτα ένας τρίτος άξονας θα απασχολήσει τη νότια Αττική έως και το ύψος της νότιας Εύβοιας με μέτριας έντασης βροχοπτώσεις. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και θα παύσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 5-6 μποφόρ. Οι ριπές κατά την διάρκεια των φαινομένων θα αγγίξουν τα 7 και τοπικά στην νότια Αττική τα 8 μποφόρ.

Την Παρασκευή , ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.
Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις και τοπικές ισχυρές καταιγίδες με ανέμους έως και 6 μποφόρ αλλά και χιόνια στα ορεινά. Την Κυριακή παραμονή Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο από τα δυτικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.