ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ κινητοποιήσεων κόντρα στο πολυνομοσχέδιο (upd)

09:30 - 11 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Μπαράζ κινητοποιήσεων κόντρα στο πολυνομοσχέδιο (upd)
Μπαράζ κινητοποιήσεων φέρνει η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, και ειδικότερα οι διατάξεις για τις απεργίες, αλλά και για τη μεταβίβαση ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο. Χωρίς μετρό και τραμ την Παρασκευή, κανονικά τα τρόλεϊ, που δεν θα κυκλοφορούν τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, χωρίς μετρό και τραμ θα μείνουν αύριο, Παρασκευή, οι Αθηναίοι λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση «παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ότι απόμεινε από την δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου».

Στην 24ωρη απεργία θα πάρουν μέρος και οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων (ΕΙΝΑΠ).

Επιπλέον, δεμένα στα λιμάνια θα είναι τα πλοία σε όλη τη χώρα αύριο, Παρασκευή, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της συγκεκριμένης ημέρας έως τις 24:00.

Κινητοποιήσεις τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα δεν θα κυκλοφορήσουν τα τρόλεϊ λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι.

Στάση εργασίας (12-3 μεσημέρι) προκήρυξε για τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου η ΑΔΕΔΥ για τους εργαζομένους σε όλο τον Δημόσιο Τομέα. Η ΑΔΕΔΥ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30μμ την ίδια μέρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Στη στάση εργασίας θα συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές.

Προβλήματα θα υπάρξουν και στα αεροδρόμια όλης της χώρας τη Δευτέρα, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Επιπλέον η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:45 - 11 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.