ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολυνομία και Κακονομία στην Ελλάδα: Νέο βιβλίο των εκδόσεων διαΝΕΟσις

14:18 - 15 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Πολυνομία και Κακονομία στην Ελλάδα: Νέο βιβλίο των εκδόσεων διαΝΕΟσις
Με το διπλό πολύπλοκο πρόβλημα της πολυνομίας και της κακονομίας καταπιάνεται το τελευταίο βιβλίο των εκδόσεων διαΝΕΟσις, το οποίο παρουσιάζεται την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου (20:30) στο Public Café Συντάγματος.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι συγγραφείς, Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Λεωνίδας Χριστόπουλος, απόφοιτος Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και οι Νίκος Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πάνος Τσακλόγλου, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο δίνει απαντήσεις και προτείνει λύσεις για τα πολύ σημαντικά και διαχρονικά προβλήματα της πολυνομίας και της κακονομίας.

Αναλύοντας ολόκληρη την παραγωγή νομοθετικού έργου των τελευταίων 17 χρόνων, οι συγγραφείς της έρευνας (ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος και ο υποψήφιος διδάκτορας του ΕΚΠΑ Λεωνίδας Χριστόπουλος) αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος, χαρτογραφούν τα χαρακτηριστικά του, παραθέτουν παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών που υιοθέτησαν πολιτικές «Καλής Nομοθέτησης» και προτείνουν μια σειρά από συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις για να αποκτήσει η χώρα μας ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό νομοθετικό πλαίσιο.

dianeosis

Τελευταία τροποποίηση στις 14:23 - 15 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.