ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στοπ στις αϋπνίες στο Κολωνάκι - Χαμηλώνει η μουσική

08:25 - 26 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Στοπ στις αϋπνίες των κατοίκων του Κολωνακίου επιχειρεί να βάλει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος επέβαλε περιορισμό στη δυνατή μουσική των μπαρ από τις 12 τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και από τη 1 τα ξημερώματα τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

 Έτσι, μετά την αφαίρεση των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων στην περιοχή, ήρθε και ο περιορισμός στη δυνατή μουσική.

Σύμφωνα με την απόφαση τα μπαρα θα μπορούν να παίζουν δυνατά μουσική έως τις 12 τα μεσάνυχτα τις καθημερινές και έως τη 1 τα ξημερώματα τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις παραμονές αργιών.

Το μέτρο επιβολής ωραρίου στη μουσική αφορά σε συγκεκριμένους δρόμους του Κολωνακίου, όπου παρατηρείται κοσμοσυρροή και οχλαγωγία και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τον θόρυβο από τα ντεσιμπέλ, αλλά και για την κατάληψη των θέσεων στάθμευσης από τους παρκαδόρους των μπαρ και των εστιατορίων.

Οι απαγορεύσεις αφορούν στις οδούς Ιπποκράτους, από το ύψος της οδού Σκουφά, Σκουφά με Ομήρου, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Μαρασλή, Αριστίππου, Κλεομένους, Ηλ. Ρογκάκου, Χερσώνος, Οκταβίου Μερλιέ και Ιπποκράτους.

Αν και η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει τη μετάδοση μουσικής μέχρι τις 22.00 κατά την χειμερινή περίοδο και μέχρι τις 23.00 κατά την θερινή περίοδο, η νέα αυτή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων παρατείνει κατά μια ώρα το ωράριο της μουσικής στα καταστήματα που έτσι και αλλιώς δεν τήρησαν ποτέ.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:36 - 26 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.