ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Η υποδοχή προσφύγων από Ελλάδα φτάνει στο τέλος της

09:50 - 29 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
«Η Γερμανία έκλεισε, σε μεγάλο βαθμό, το θέμα της κατανομής του 2017» δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών στην εφημερίδα «Welt», προσθέτοντας πως «η υποδοχή προσφύγων από την Ιταλία και την Ελλάδα φτάνει στο τέλος της».

Όπως ανέφερε ο ίδιος «τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν μεμονωμένες μεταφορές, οι οποίες δεν μπόρεσαν να γίνουν το περασμένο έτος».

Όπως υπενθυμίζει η Frankfurter Allgemine Zeitung (FAZ), η σχετική συμφωνία για την κατανομή προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έληξε στις 26 Σεπτεμβρίου και η Γερμανία έχει δεχτεί 10.265 (4.894 πρόσφυγες από την Ιταλία και 5.371 από την Ελλάδα), δηλαδή «τους περισσότερους με διαφορά», σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Αν και αναμένονταν 27.000, οι υπόλοιποι δεν πληρούσαν τα κριτήρια, κατά το υπουργείο. Τον περασμένο Δεκέμβριο η Γερμανία δέχθηκε 503 από την Ιταλία και 39 από την Ελλάδα, ενώ τον Ιανουάριο μόνο οκτώ συνολικά και από τις δύο χώρες.

«Στο μεταξύ δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου αιτούντες άσυλο, οι οποίοι να έπρεπε ενδεχομένως να μεταφερθούν (ενν. στη Γερμανία)», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, σύμφωνα με την Welt.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.